Last news in Fakti

28 Май, 2021 15:21 5 787 1

Два града предлагат жилища под наем на половин цена

  • италия-
  • наем-
  • региони-
  • политика-
  • обезлюдяване

Целта е привличане на повече жители

Два града предлагат жилища под наем на половин цена - 1
Снимка: Shutterstock

Двата италиански града Санта Фьора в област Тоскана и Риети в Лацио предлагат жилища под наем на половин цена на всички, които решат да се установят да живеят и работят в тях. Наемите вече са относително ниски, така че това е отличен вариант за тези, които искат да избягат от домашния офис. Кандидатите трябва да потвърдят намерението си да се заселят за дълго време, както и трябва да имат работа, която им позволява да работят дистанционно, пише изданието The New Daily.

Въпросните два града, както и редица други в Италия, страдат от отлив на население. Поради това властите се опитват да привлекат нови жители.

Санта Фьора е град, разположен в невероятно красивия природен резерват Монте Амиата, в близост до долината Вал д`Орча, която се намира под защитата на ЮНЕСКО и се явява един от най-известните винарски региони на Ботуша. Към днешна дата населението на Санта Фьора е едва 2500 души.

Хората, които могат да работят дистанционни и са избрали това да е именно от това италианско градче, ще получат отстъпка от месечния наем до 300 EUR, който ще бъде плащан от общинските власти. Това е близо 50% от реалната месечна рента за дългосрочно пребиваване от 2 до 6 месеца.

В Риети за разлика от Санта Фьора, живеят 50 000 души и той е един от големите градове на региона Лацио. Населението обаче не нараства така бързо, както се е очаквало, тъй като много млади решават да се преместят да работят в Рим.

Градът предлага аналогични условия за живот и работа. Разликата е, че минималният престой трябва да е не два, а три месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    2 2 Отговор
    чудя се, дали да не запраша натам...