Last news in Fakti

11 Юни, 2021 14:27 4 372 1

"Обективните цени" могат да предизвикат вълна от продажби

  • гърция-
  • данък-
  • жилища-
  • изчисление-
  • продажба

Гърция по нов начин определя данъка върху имотите

"Обективните цени" могат да предизвикат вълна от продажби - 1
Снимка: Shutterstock

След като през седмицата стана ясно, че от 1 януари 2022 г. Гърция променя начина на изчисляване на данъците върху недвижимите имоти, експерти прогнозират рязък скок на продажбите в зоните, в които се очаква рязко покачване на данъците. Много от собствениците на жилища във въпросните региони ще се опитат да ги продадат до края на текущата година, за да не плащат по-висок данък.

От друга страна, там където данъците на имотите ще бъдат намалени собствениците или потенциалните купувачи нямат основание да бързат със сделките. За тях жилищата няма да станат по-евтини, нито в единия, нито в другия случай. Като цяло се очаква поскъпването на жилища да продължи с бавни темпове, което не е в полза на купувачите.

По този начин, напълно нормално е броят на сделките да нарасне съществено в тези зони, където ръстът на данъка ще е максимален. Един от тях е центъра на Атина.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ради братовчеда от Банка

    8 1 Отговор
    Имаме си остров