Last news in Fakti

10 Септември, 2021 07:21 14 634 39

Нова атрактивна придобивка за Бургас

  • бургас-
  • амфитеатър-
  • проект

Морският град ще има нов амфитеатър

Нова атрактивна придобивка за Бургас - 1

Бургас може да има нов амфитеатър. Наскоро кметът на града Димитър Николов предложи старите бараки на Кожния диспансер да бъдат съборени, а на тяхно място да се изгради малък обществен парк. Местният парламент също подкрепи тази инициатива, така че нейното осъществяване е въпрос на време и средства. Но преди това трябва да се изчака промяна в статута на терена, който е предвиден за здравеопазване. Това вече е поискано от ресорното министерство и се очаква неговото решение, уточнява БНТ.

Междувременно, докато текат необходимите предварителни процедури, двама млади бургазлии изготвиха атрактивен идеен проект за благоустрояването на това място. Те са Александър Желязков – студент по архитектура в Дъблин, и Мария Русева, която също учи архитектура, но в Париж.

Това лято те караха стаж по специалността си в Община Бургас и получиха свободата и поощрението да развихрят своето въображение. Техният идеен проект включва облагородяването на парк със зеленина, изграждане на амфитеатър, фитнес, висящи люлки и тунел.

Нова атрактивна придобивка за Бургас

Нова атрактивна придобивка за Бургас

Нова атрактивна придобивка за Бургас

Нова атрактивна придобивка за Бургас


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    24 75 Отговор
    Бойко - политик велик и човек от народа, не кара лъскав Мерцедес, а скромна Шкода. Народа гръб на президента ни обръща, и Бойко скоро като премиер се връща.

    Коментиран от #5, #9, #11, #14

  • 2 гларус

    40 2 Отговор
    И после да възтановят бул. Демокрация ще бъде чудесно
  • 3 БОЙКО Е НАИСТИНА ВЕЛИК

    18 55 Отговор
    КМЕТА НА БУРГАС, СЪЩО! НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ КАКВО Е ПОСТРОИЛ ФАТМАКА ЗА 5 год. ?

    Коментиран от #6, #33, #38

  • 4 Сатъра на Хана

    24 8 Отговор
    Димитър Николов - тоя ли е Митьо Очите ? :)

    Коментиран от #10

  • 5 Добър поет си

    42 7 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Обаче бай Ставри го чака... скоро...
  • 6 Хммм

    34 9 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙКО Е НАИСТИНА ВЕЛИК":

    Президента не е зидар. Нещо бърка професията
  • 7 0019

    10 7 Отговор
    Грозно
  • 8 Brawos

    22 3 Отговор
    Бравос 40% трева и 60% бетон
  • 9 Gowo

    31 7 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Кой бе.Бойко международния с един говорящ език ли.Ами от записа друго лъха.Лъха на разбесняла се обидена мутра.Ако всичко това от записа е вярно.
  • 10 Gowo

    35 6 Отговор

    До коментар #4 от "Сатъра на Хана":

    Димитър Николов има да обяснява пред Комисията Росенец, чий бе проекта на Сараите на Доган.Там да се подготвя.А не да мисли за нови далавери.
  • 11 хахахахаха

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    единственото което го доближава до народа , е че е прост и злобен еднокнижник
  • 12 Морският

    42 11 Отговор
    В Бургас всяка нова придобивка е абсолютно неадекватно, нефункционално решение, направено само за фасон и саморазрушаващо се за нула време поради некачествено изпълнение и използване на най-калпавите възможни материали, със завишени многократно цени, изпълнени от фирма свързана с кмета - модерният, интелигентен престъпник. Единственото смислено и полезно нещо беше подземната улица, където разбира се също се открадна безбожна сума пари. Всичко останало бяха идиотски модернизации, които изглеждаха нови, но всъщност унищожиха съществуващи удобства и направиха живота на бургазлии по-труден. Онзи ден си говорих с човек от Ловеч, който каза, че града е супер в сравнение с повечето в страната. Да, на пръв поглед изглежда така на фона на всеобщата западналост и разруха в България, но ние бургазлии много добре знаем как строят ГЕРБ и Николов - нефункционално, неудобно, често пъти откровено ненужно, че дори и грозно, некачествено, пре-пре-прескъпо и задължително мотивирано от това да се краде по-бързо и повече, че не се знае докога ще има. Тия уроди изсякоха дърветата, направиха целия град синя и зелена зона и на 50 метра има светофар. Лятото вече няма къде да се скриеш от слънцето и въздухът не се диша, защото целият град е задръстен с тапи от автомобили. Мога цял ден да изреждам простотиите, които тези изверги направиха за да си напълнят джобовете, но ще спра, че кръвта ми започва да кипи.

    Коментиран от #13, #22, #26

  • 13 Митко

    29 7 Отговор

    До коментар #12 от "Морският":

    Залата в "Изгрев" още не е довършил сега си прави сметките да краде от друг проект :D
  • 14 ЛаТераЛен ТУУЛ

    26 7 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Бойко - най-видният екземпляр , прославящ простащината и цинизма на бай Ганьо !
  • 15 venera

    13 29 Отговор
    Спомнете си колко беше изоставен и занемарен Бургас при предния кмет Йоан Костадинов и вежте как изглежда сега. Разликата е количествена и качествена. Бургас се стреми към съвременен европейски град. Харесва се на младите хора.
    Що се отнася до кмета Димитър Николов без колебание бих го номинирал за министър председател или президент.

    Коментиран от #16, #21

  • 16 Какво?

    26 8 Отговор

    До коментар #15 от "venera":

    Вярно е, че Костадинов нищо не правеше и затова всички отначало бяхме в приповдигнато настроение от активността на Николов. Много скоро обаче стана ясно каква е мотивацията му - да краде до дупка. Никога не му е пукало за хората. И какво им харесва на младите като всички умни бягат от този град с 200, защото няма никаква работа, която предлага професионално развитие. Има едни банки в които за 5 години можеш да станеш управител на офис и точка. Другият вариант е да се захванеш с частно бизнесче и животът ти да е ежедневна битка за оцеляване под терора на общината. Да се конкурираш с местните мастити бизнесмени бабаити и дума не може да става. Имаме 2-3 месеца сезон и през останалото време е мъртвило. Разходка по главната е като разходка 30 години в миналото. Безброй помещения са празни и търсят наематели. Миналата седмица бях в София. Познай на Витошка дали има едно празно помещение. Бургас е супер спрял град, който може да се опише прекрасно с 2 думи - скъпо и тъпо. Единственото, което го спасява от обезлюдяване е морето, което през сезона привлича много външни хора.
  • 17 хахахахаахаха

    13 3 Отговор
    идете в меден рудник да видите какво се казва АМФИ театър или ПИКО театър …
  • 18 ГЛАДИАТОРИ

    16 6 Отговор
    културните дейци бягат през глава от Бс, те амфитеатър ще строят за да гледат гладиаторски битки. Зуека чак в Испания забегна от хубавия живот на шайката ГЕРБV
  • 19 А най хубаво ще е

    11 5 Отговор
    Всичко да бъде изградено от фирми до бат Митко, че от другаде секнаха. И да не забравяте кой реже лентата
  • 20 Гост

    13 6 Отговор
    Ще ви построят нов театър, за да ви забранят да ходите в него без ваксина.
  • 21 Гост

    8 10 Отговор

    До коментар #15 от "venera":

    Докато не разкарате онези кранове, които стърчат край брега на морето, няма как да заприличате на европейски град.

    Коментиран от #23, #32

  • 22 Бургазлия 2

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Морският":

    Направиха така, че никъде не можеш да отбиеш с колата, а пък аз съм инвалид. А каква глупост беше, дето стесниха Сан Стефано за да направят автогара! А Жабарника на Тройката? Иначе големи проекти, няма що!
  • 23 Бургазлия 2

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Крановете са интересна гледка, истинска атракция. Като бях малък имаше повече кранове и не пропускахме да отидем в края на Морската градина, за да ги видим. Ти какво искаш - само барове и дискотеки ли да има?

    Коментиран от #27

  • 24 Морски бриз

    8 3 Отговор
    Странно, учили в Дъблин и Париж, пък карали стаж при Димитър Николов в Бургас?! Както и да е. Защо площада с бараките на Кожното не го запазят за нуждите на медицината - да построят например Ковид диспансер? Така УМБАЛ Бургас ще се освободи от Ковид отделенията и ще бъде "чиста" болница. Ама друго е Димитър Николов да реже лентичка на амфитеаър, фитнес и не знам си какво. А защо не и на космодрум? 🚀
  • 25 Последният бургазлия

    15 2 Отговор
    Какъв амфитеатър там?! Това е жилищен район, там е и белодробната болница. Знаете ли когато има концерт в Летния театър къде се чува? На километри от там! Почти в целия Бургас. Амфитеатъра на мястото на сараите в Росенец!
  • 26 М Михалев

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Морският":

    Право в десятката !!! Бургас в 60 секунди ... браво !
  • 27 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Бургазлия 2":

    Че кой не иска да зяпа кранове? Къде къде по-хубаво е от една паркова алея, с пейки и градинки, край плажа? Вски курорт си мечтае за кранове и драги по плажовете си.
    Много обичам да се лиг@вя с хора, които говорят напук, дори на себе си.

    Коментиран от #28

  • 28 Бургазлия 2

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Парковете и курортите са място за отмора и почивка. Това обаче не може да е идеала на един човек. Всеки човек се възхищава на нещо определено. Аз се възхищавам на големите машини, на природните сили - вулкани, мълнии, на космоса, на рок музиката, на природата. Парковете и алеите са място, където мога да подишам чист въздух и да си отдъхна, но не са ми идеал!

    Коментиран от #29

  • 29 Бургазлия 2

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бургазлия 2":

    И да, преди 5-6 години в Бургаския залив беше най-големия в света плаващ кран. Виждаше се от плажа. Намерих данни в интернет - нещо внушително! Това не е ли интересно?

    Коментиран от #35

  • 30 Защо

    8 2 Отговор
    Правилният въпрос е защо няма инвестиции в Бургас - четвърти по население град, а няма къде да работиш. Само магазини и кафенета. Стара Загора и Русе отдавна изпревариха Бургас по работна заплата. Наистина, по главната улица има доста празни магазини, дори събуей избяга от мястото, където бе преди макдоналдс. А там е точно центърът. Хората масово вземат по 800 лева и не могат да си позволят дори един сандвич от 3,4 лева. Вместо да се търсят работодатели, да се строят зали, амфитеатри и люлки...Шизофрения, породена от нуждата на управлението да изцеди бюджета до последно.

    Коментиран от #31, #34

  • 31 Бургазлия 2

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Защо":

    Ами така става, като на мястото на промишлени предприятия се строят молове, амфитеатри и люлки. Събориха Винпрома, събориха Бургаско пиво и цеха за газирани напитки и построиха на тяхно място мол Галерия, която продава разни панделки и финдифлюшки.
  • 32 Бахари Захаров

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ти явно не си от Бургас!? Ако беше щеше да помниш тези кранове колко приходи носеха за града ни. Щеше да знаеш какво беше Пристанище Бургас, колко хора работеха в него и каква техника имаше. Рейда беше задръстен от кораби, централно пристанище беше задръстено от кораби. Кипеше живот, хората бяха доволни. А сега е толкова жалко и срамно да се гледат празните кейове. И това стана с благословията на кмета и обкръжението му. Сега има само кръчми, някой друг магазин, тази измислена морска гара и конгресен център и разбира се хотела на човека, който изгори един от символите на Бургас / Старата фрегата/, заради собствена изгода.

    Коментиран от #36

  • 33 Президента фаатме

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙКО Е НАИСТИНА ВЕЛИК":

    е като пчеларя, идва да вземе меда от кошера, за да нахрани руският търтовъчен кошер.
  • 34 2009,

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "Защо":

    когато мутрите грабнаха властта,западните инвеститори си заминаха...това е!!!
    Скоро бях в Бургас,морска гара,опекох децата на слънцето,бутафория,уродлива статуя на веждичката,няма и едно дръвче...
  • 35 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бургазлия 2":

    НЕ, НЕ Е!
  • 36 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бахари Захаров":

    Не съм бил в Бургас по него време, но съм бил в Маями по сегашно време. Докато вие се омайвахте от крановете на комунизма и от безполезната железария, която ви завеща, хората си устроиха градовете с по няколко десетилетия по-напред от вас. И да - от това печелят 100 пъти повече от вас и дават работа на 100 пъти повече население. Затова всички искат да живеят в Маями,а не в Бургас .
  • 37 Армандо

    1 0 Отговор
    Нека да видим след него как ще е той е последен мандат ама да не би да се окаже че още по зле инфраструктурата се промени много но за инвестициите е вярно че няма голям напредък но Бургас си е Бургас и неговият комплекс Меден Рудник.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ggg

    0 0 Отговор
    и тенис корта