Last news in Fakti

30 Септември, 2021 18:07 5 394 6

Неравномерно поскъпване на имотите

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени-
  • поскъпване

В Лондон ръстът е 4.2%, а в цяла Великобритания - 10.3%

Неравномерно поскъпване на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата във Великобритания растат, но неравномерно. В столицата увеличението през третото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата е 4.2%, а за цялата страна - 10.3%. Основната причина за подобна картина е бавното възстановяване на пазара от пандемията.

Причината за двойния темп на поскъпване на имотите извън столицата е, че продължава тенденцията купувачите да търсят по-обширни имоти, след като месеци са стояли затворени в малки апартаменти.

През септември поскъпването на жилищата на Острова е едва 0.1% спрямо август. "Hacтъпвa мoмeнт нa бaлaнcиpaнe нa жилищния сегмент", ĸaзвa глaвният иĸoнoмиcт нa Nаtіоnwіdе Poбъpт Гapднъp.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европа е 500 милиона

    5 2 Отговор
    Да му мислят англиЧаните като почнат да се женят между роднини да не си загубят имотите и дъщерите на ЛОТ като си напият бащите си и се оплодят от бащите и родят от тях щото никой няма да има да се венчава тях

    Коментиран от #3

  • 2 Мунчо

    10 3 Отговор
    Наистина жизнено важно беше да разберем какво е поскъпването във Великобритания, уважаеми мисирки. Очевидно нарочно в заглавието не сте написали, че статията се отнася за Великобритания, не за България. Ясно е, че целта тук е просто брой кликвания. По този начин вървите с бързи стъпки към уеднаквяване с кафявите сайтчета Пик, Блиц и тем подобни
  • 3 мдда

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Европа е 500 милиона":

    Ти в ред ли си??? Англия е ПЪЛНА с всякакви цигани. Жив англичанин не можеш да видиш.. ти говориш че щели да се женят роднини. По-скоро говорите за циганския български манталитет.. което реално е едно и също нещо.
  • 4 дам

    2 0 Отговор
    Е в Лондон на къде повече да поскъпват като квадрата е над 10 хиляди паунда. Тристаен апартамент в нормален район е около милион паунда, при средна заплата, ще ви трябват 30- години да го изплатите ако не ядете.
  • 5 Гост

    1 1 Отговор
    Важно е да знаете цените навънка,а не само да ревете,че у нас е скъпо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.