Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 10:37 5 925 18

Ето какво строят на мястото на бившия завод за фотохартия в Бояна

  • бояна-
  • софия-
  • комплекс-
  • жилища

Жилищен комплекс с 204 апартамента

Ето какво строят на мястото на бившия завод за фотохартия в Бояна - 1

Нов жилищен комплекс с 204 апартамента ще бъде построен на мястото на бившия завод за фотохартия в Бояна. Локацията предлага живот сред природата, чист въздух и в същото време удобна връзка до центъра на София. Особеното на жилищата е, че ще разполагат с вградени smart home ready решения, които позволяват лесно надграждане с разнообразни технологии за умен живот у дома. Новите собственици ще могат да се нанесат в имотите си през 2024 г.

Предвидени са красиви междублокови пространства, подземни паркоместа, детски кътове, фитнес и басейн. Архитектурата е мислена в контекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крак с последните технологични новости и устойчиви материали. Във всяко от жилищата ще бъдат вградени smart home ready възможности, които да позволят на модерния човек да управлява дистанционно сигурността, отключването и отоплението си с едно движение през телефона.

“Гордеем се, че имаме възможността да рециклираме територията на бившия завод за фотохартия в квартал Бояна, която е известна на поколения софиянци, и да създадем там един жилищен комплекс, който отговаря на търсенето на модерните граждани и е създаден с мисъл за качеството на живот на своите бъдещи обитатели.”, разказва Евгения Диканска, изпълнителен директор на строително-инвестиционната компания, която ще изгради комплекса.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отминаха

    70 5 Отговор
    времената когато България произвеждаше всичко а предприятията бяха държавни.

    Коментиран от #11

  • 2 Бай 1️⃣8️⃣

    66 5 Отговор
    Фанъдъче така ли София диша със строителство в природен парк Витоша?Колите ли пречат повече или строителството ?После тия от Бояна ще ревът нямаме улици канабизация детски градини а колите на зелените площи останали като малко кислород за МРЪСНА СОФИЯ
  • 3 Blackthorn

    24 2 Отговор
    Дааааааа и както строят днес на първото по-сериозно земетресение всичко на кота 0, да пази Господ!
  • 4 Тия

    54 1 Отговор
    бетонираха и унищожиха София и сега започнаха околностите!
  • 5 Приватизацията не е свършвала

    22 1 Отговор
    За някои.
  • 6 Фохар

    11 28 Отговор
    Както и всичко останало го приватизираха преди Бойко и Йорданка да се появят на политическата сцена. "Приватизацията" отне работата и препитанието на 3 милиона българи и над милион прокуди в чужбина. Всичко беше "продадено" за под 1% от реалната му стойност. После дойдоха заменките, ВЕИ-тата и другите далавери на тройната ламя на Станишев. После дойде Бойко и спря разграбването. Но вие върнахте грабителите. След цялостното разграбване на България ще последва и затриване на българското семе вовеки! Неслучайно в първия си ден спряха зелените коридори и ваксинирането. И не се чудете че по над 300 човека на ден измират от коронавируса. Така ще е докато изцяло ни затрият. А те ще си харчат КОЙ 30-те сребърника, КОЙ 30-те милиона, КОЙ милиардите...

    Коментиран от #8

  • 7 Перо

    30 1 Отговор
    Единствено мутренската строителна промишленост се разви сериозно,след промените,за сметка на всички останали,защото там се инвестират крадените пари!
  • 8 Как е спрял разграбването?

    28 3 Отговор

    До коментар #6 от "Фохар":

    Толупа граби най много от всички. Най нагло и безсрамно. Тегли милиарди и те потънаха. От името на народа. Затова сме назад и трябва да плащаме.

    Коментиран от #9

  • 9 България

    7 13 Отговор

    До коментар #8 от "Как е спрял разграбването?":

    просперираше, а сега при "новите" и " "почтените" мрем като мухи...
  • 10 Тълкуване

    20 1 Отговор
    Били "рециклирани територията на бивш завод". Тази знае ли какво значи рециклиране?Смях.
  • 11 смях

    15 22 Отговор

    До коментар #1 от "Отминаха":

    България произвеждаше евтини стоки с технологии от 50те - там беше застинал източния блок. Всичко качествено се изнасяше за "братушките" на цени занижени в пъти, а най-скапаните продукти оставаха за нас. Имаше опити да се изнася продукция на запад, повечето еднократни защото въпреки ниската цена качеството беше плачевно. Имаше 1 вид сирене, 2 вида (почти еднакви) кашкавал и тнт - от всичко беше избрано само това което става за евтино масово производство. Заплатите бяха ниски, достатъчно да си купуваш евтината храна и тук-там за някоя дреха или обувки които не издържаха и година. Жилищата - най-евтиното което може да се построи, а хората ги изплащаха по 30 години. Утопия ти казвам!

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този

    7 1 Отговор
    Звучи като 3000 Евро на квадрат, при себестойност от порядъка на 500-600

    Коментиран от #14

  • 14 Йоко - понко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Този":

    Ако, може да се продаде на тези цени, толков струва.
  • 15 рециклинг

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Гордеем се, че имаме възможността да рециклираме територията

    какъв изказ - рециклираме територията.
    Като че ли е хартия за отпадъци
  • 16 Тъйййййй КАЗВАШ НИИИЩУ НЕ СА

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "смях":

    НАПРАВИЛИ ИНО ВРЕМЕЕЕ..........ЛАЛЬОООООО 95 ПРОЦЕНТА ОТ ЖИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ СА ПОСТРОЕНИ ТОГАВА И СА ЛИИИИИЧНИИИИ.ОТДЕЛНО ВИЛИЧКИ ......СЯ ЕДИН АПАРТАМЕНТ ГО ИЗПЛАЩАТЕ ЦЯАААААЛ ЖИВОТ И ИДЕТЕ ДЮНЕРИ.....
  • 17 ТОГАВА ОБУВКИТЕ БЯХА С ГЬОН

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "смях":

    ОТДОЛУ И НЕ ИЗДУРЖАХА ПО МАЛКО ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ.СЕГА АКО СИ КУПИШ ЗАПАДНИ ОБУВКИ С ГЬОН ША ДАДЕШ ПАРИ КОЛКОТО ЗА ИНА ЛЕКА КОЛА....
  • 18 Pilot

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "смях":

    Вярно, че имаше два вида сирене и 3 вида луканки и толкова салами,но бяха вкусни и без консерванти като сега. млякото беше истинско и като го отвориш прокисва, а сега може и месец да стои . Курортите бяха чисти и с много дървета, а сега само бетон и буклук . В курортите ни почиваха германци , но не пияници , а готини образовани . Последно 2000г ,като иваха ни казваха тука повече няма да стъпим.