Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 11:11 8 560 13

Жилищата поскъпват с бързи темпове

  • словения-
  • жилища-
  • цени

Предлагането намалява в цяла Словения

Жилищата поскъпват с бързи темпове - 1
Снимка: Shutterstock

Предлагането на жилища отчита спад не само в Братислава, но и на територията на цяла Словения. Средната цена на квадратен метър през октомври на текущата година е 2360 EUR, което е с 18.4% повече спрямо същия месец на миналата.

„За последните 10 години не съм се сблъсквал с такъв висок темп на поскъпване“, казва посредникът Лукаш Сопко. По думите му търсенето превишава, макар и не с много, предлагането. Продажбите се реализират в рамките до един месец след като имотът бъде пуснат на пазара.

Една от причините за високото търсене са ниските лихви по ипотечното кредитиране. От друга страна, пандемията принуждава хората да търсят къщи и парцели. Третата причина за високото търсене е инфлацията, което кара хората да инвестират парите си в недвижими имоти, за да могат да запазят спестяванията си. Банковият депозит вече не е изгоден.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Географ

    41 0 Отговор
    Братислава е в Словакия, а не Словения. И преди онлайн обучението е имало хора, които спят в час...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мисирка

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Географ":

    За нас няма значение въпросът е хонорара
  • 4 Словакия

    21 0 Отговор
    Братислава, Словакия, не Словения.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор
    В Братислава съм печелил най силния гросмайсторски турнир в ,който е играл Български шахматист...Играха вси Шампиони на соц страните....Скъсах ги с 1,5точки мисля,преди много години.това за едно говедо,което се опитва да води словесна битка с мен. от вашите е факти.

    Коментиран от #13

  • 6 Братислава

    8 0 Отговор
    е столица на Словакия. Некачествен превод на чужда статия.

    Коментиран от #8

  • 7 Гогош

    2 0 Отговор
    Ама питай някоя словакиня откаде е
    Ще ти каже Словенско
    Кво се дървете
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Братислава":

    Естествено Словакия.Преди я помня ЧЕхословакия.Това е мисирка.Акала е в нужник на двора!не е излизала от селото,а сега вече списва та и е простено!От братислава има влакче до виена 50км,а Словения е бивша Югославия.Като играех на френската ривиера от там през Венеция,милано и ница,кан,тулон.Дори им помня още и казината.над 30г не съм ходил натам!
  • 9 Мишо

    6 0 Отговор
    Ей тва е, джурналист да си. Това е същото като мечтата на младите, момичетата искат да станат чалга певици и плеймейтки, а момчетата да карат джип и да имат пари без да работят. Столицата на Словения, е Любляна. Столицата на Словакия, е Братислава. Един Гугъл, преди публикация ще ви спести хиляди подигравки.

    Коментиран от #12

  • 10 айде пак

    6 1 Отговор
    Реклама на строителната мафия, спекулираща на едрно с цените.
  • 11 айде пак

    5 1 Отговор
    Както през соца една лада струваше колкото тристаен апартамент (спекула с цената на колите) и носеше планини от злато на държавната индустрия, така сега са надуити цените на жилищата.

    Една Лада в момента има релана цена 5 заплати, а не 55. Същия спад могат да преживеят партаментите - 10 пъти. Въпрос на поилитка, а не на пазар.
  • 12 прав си

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мишо":

    Да, кошмарно е да объркаш Словения със Словакия.
    Все едно Англия с Ангола.

    Проблемът е ,че назначават само роднини и авери и не правят никакъв подбор. Ама то си е за тях.
  • 13 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Какво общо имат словесните битки с шаха? Освен, ако сте спорили за шах, де.