Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 11:11 2 204 2

Европейският съюз може да въведе данък върху „Златните визи“

  • златна виза-
  • европейски съюз-
  • правила

От там работят по 5 точки за урегулиране на програмата

Европейският съюз може да въведе данък върху „Златните визи“ - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската парламентарна изследователска служба (EPRS) публикува отчет, касаещ инвестиционната програма за миграция в Европейския съюз (ЕС). Целта е да се проучат правните основания, на базата на които Съюзът може да въздейства върху подобни проекти. Изследването няма никаква правна или законодателна стойност. Целта е да помогне на евродепутатите в работата им и да покаже варианти за решение на съществуващи проблеми. EPRS предлага 5 варианти за развитие на политическа стратегия по отношение на инвестиционните програми:

1. Постепенен отказ от „златна виза“ от държавите-членки на ЕС.

2. Налагане на специален данък на участниците в инвестиционните програми.

3. Регулирани условия, гаранции и схеми за „златни визи“ в държавите-членки на ЕС. Действията ще са насочени към повишаване на прозрачността на извършваните сделки.

4. Допълнителни изисквания към програмата и ограничаване на сроковете на постоянно пребиваване на заявителите.

5. Регулиране на достъпа до ЕС за граждани на трети държави с помощта на инвестиционни програми.

Комисията по инвестиционна миграция (IMC), отбелязва че от всички предложени варианти, поддържа само третия. Специалистите подчертават, че програмата „Златна виза“ носят не малък доход на ЕС. Затова участниците в тези програми трябва повече да бъдат поощрявани, отколкото ограничавани. Те смятат, че четвъртата точка ще направи програмата по-малко привлекателна. Междувременно трябва да се работи усилено за премахване на лошото управление, отсъствие на прозрачност и съгласуване на стандарти.

IMC работи и върху третата точка и си сътрудничи с ЕС по регулиране на програмата и укрепване на стандартите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече

    0 0 Отговор
    Опъват тела на концлагера. Отвън или отвътре сте?
  • 2 Рошко

    0 0 Отговор
    То в обора и в Европа им дайте само данъци да вдигат, богатия по богат бедния по беден