Last news in Fakti

9 Април, 2013 11:03 2 142 2

Монако: имотният сектор процъфтява

  • лукс-
  • монако-
  • купувачи

Кризата не оказа влияние върху пазара на недвижими имоти в Монако, където цените остават на рекордно високи нива. Средната стойност на квадратен метър жилищна площ в Кралството е 40 000 USD. Това е два пъти по-висока цена в сравнение с 2006 г., припомня World Property Channel.

„Не се наблюдават никакви признаци на криза. С 10% са се повишили цените в луксозния сегмент от началото на 2012 г.”, отчитат анализаторите на консултантската компания Knight Frank.

През 2010 г-, когато голяма част от света се бореше с икономическата криза, руски милиардер купи апартамент в Монако за 304,8 млн. USD. В един от новопостроените луксозни комплекси, които бяха пуснати на пазара, 18 от 24 апартаменти бяха продадени на европейци. Всяка от сделката надвишаваше 25 млн. USD.

На пазара има и евтини предложения – жилища с цени от 9.1 млн. USD


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    0 0 Отговор
    9.1млн $ ама в гетото на Монако...Тц,мерси...
  • 2 Уроди

    0 0 Отговор
    Ква криза бе еее кризата ни я набиват в главите нашите български работодатели ,за да не дават заплати.Реват,че са много зле и ще фалират . Всеки който работи в средна или голяма частна фирма вижда собствениците как и колко харчат- айде нема нужда. Кризата е само за заплати, но не и за нови X6 и GL.