Last news in Fakti

7 Декември, 2021 10:37 24 198 12

Събориха емблематичен имот

  • враца-
  • печатница-
  • сграда-
  • събаряне

Враца се раздели с един от символите си

Тежки машини окончателно бутнаха сградите на бившата печатница във Враца. Останало е малко от административната част, която днес до края на деня ще бъде срутена. Така един от символите на Враца ще бъде заличен от картата на областния център, съобщава BulNews.

Печатницата беше една от най-големите в страната, като тук се печатаха романи, учебници и вестници за цяла България. Местоположението и значението ѝ за живота на града бяха толкова важни, че в мазето имаше изграден специален бункер за работниците. След приватизацията ѝ тя беше преименувана на „Полипринт“, под която марка работи до фалита си.

Последва агония, съчетана с множество пожари в изоставените сгради, които създаваха напрежение в обществото. На това беше сложен край от врачанския безнесмен Николай Коцев, който изкупи терена и двете сгради. Последва решението имотът да не се реновира, а изцяло да бъде бутнат, за да се изгради модерна бизнес сграда.

По тази причина в събота и неделя бул. „Демокрация“ бе затворен за хора и превозни средства, за да се гарантира безопасността на всички, а до края на седмицата движението ще бъде ограничено от 9 до 16 часа.

Събориха емблематичен имот


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам

    27 19 Отговор
    Позитано , кога ше го бутат , що новите шумкаре "станаа" хакери ...😁
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 абг

    30 2 Отговор
    Не е малък терена, ще стане доста приличен кауфланд.
  • 4 Студопор

    84 7 Отговор
    Само разруха, баце! Само разруха. Затвориха заводи, сринАха предприятия, затриха цехове. Сега реват - трябва да се подпомогне бизнеса, за да се открият нови работни места. Бизнес имаше, работни места имаше. Хора дето не знаят колко уши имат на главата се захванаха с тях, провалиха ги, окрадоха и разграбиха каквото можаха, сега викат комунизма бил виновен.
    И пак - само разруха. Повсеместна, безмилостна и без изключения! Нямаме вече образование, нямаме здравеопазване, няма индустрия, пеомишленост или производство. Втълпиха на хората, че всеки овчар или стругар трябва да е бизнесмен и да има офис, за да е достоен човек. И овчарите станаха бизнесмени...

    ОВ4444АР

    Коментиран от #5, #11

  • 5 ав4тв

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Студопор":

    Имаше, а тези които останаха само си сменят собственика....
  • 6 Факт

    16 8 Отговор
    Това ще се случи и с герб!

    Коментиран от #7

  • 7 Болярин

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    А като се взимаш за пророк, баба Ванга не ти ли е казала, че няма да видиш халюцинациите си, дедо !??
  • 8 Питанка

    26 4 Отговор
    Събарят се печатници, болници, училища, театри, а досега не съм чул някой хотел да е бутнат, дори си имаме опорнастена, дето доста оцеля с асансьорите, сараи на един мошеник, на морския бряг... Що така?

    Коментиран от #12

  • 9 Мима

    29 1 Отговор
    Няма друг като Ганьо да си руши историята.
  • 10 Боги такеджиев 5

    34 1 Отговор
    Шапка им свалям на Българските.,, бизнесмени,, обладани от алчност, за тях освен бизнес згради и пари в пилешки те им мозъчето няма да откриеш нищо друго... Срам и погнуса нещастници нагли...
  • 11 Дедо

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Студопор":

    Нема веке крави, нема веке овци! Сите чобани станаха търговци!
  • 12 Умниот

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Питанка":

    Иди в Орехово и питай за Отело...