Last news in Fakti

31 Декември, 2021 18:33 46 252 35

Голяма верига вдига цените с 9%

  • ikea-
  • магазин-
  • мебели-
  • цени

IKEA прибягва до драстичната мярка заради проблеми с транспорта

Голяма верига вдига цените с 9% - 1
Снимка: Shutterstock

Шведският мебелен гигант Ikea вдига цените на стоките си с 9% от началото на 2022 г. Основната причина е проблем с доставките и транспортирането на стоката. От компанията уточняват, че поскъпването може да е различно за различните магазини. То ще е съобразено с процента инфлация в съответната държава и степента на транспортни трудности във всяка от тях.

„За пръв път, откакто по-високите разходи оказват влияние на световната икономика, сме принудени да прехвърлим част от тях върху клиентите си“ се посочва в съобщение на Іngkа Grоuр, ĸoятo пpитeжaвa 90% oт мaгaзинитe зa oбзaвeждaнe нa дoмa. От там прогнозират, че транспортните проблеми ще продължат и през новата година.

Крайните клиенти, обаче са на мнение, че след Коледа поскъпването е почти 50%. Справка в архивните версии на уебсайта на Ikea от октомври показват, че цената на бюро се е увеличила от 99 на 150 паунда.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    161 15 Отговор
    Пълни боклуци продават .

    Коментиран от #18, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лавренти

    85 11 Отговор
    Ми да логично 2014 година финансираха майда в Киев искат да си избият парите!
  • 4 Тити Намазов

    72 4 Отговор
    Това е само начало, чакаме с нетърпение по нататък!
  • 5 НКВД

    56 14 Отговор
    В ИКЕА един хот-дог е 50 евроцента,а ресторанта винаги е пълен с клиенти. През зимата там е топло и има къде да седнеш или да легнеш. Това е на Запад.9% са нищо за мебел,която ще изхвърлиш след ползването и.

    Коментиран от #9

  • 6 икейко

    69 14 Отговор
    До сега гардеробите им трябваше да се захващат за стената че без дрехи ставаха на бъчва а вече сигурно ще ги продават вакумирани на руло като матъраците 😂

    Коментиран от #34

  • 7 Абееее

    86 8 Отговор
    Лидл като вдигат цените всяка година с поне толкова защо не ревете?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 симо

    28 11 Отговор

    До коментар #5 от "НКВД":

    Попринцип и ресторанта хубаво готвят наяждаш се като човек.
  • 10 Челси

    45 5 Отговор
    От европалета се правят страхотни мебели. Нека плаче "Икеа", щом е толкова важна!
  • 11 Има и

    58 4 Отговор
    други. Ще купуваме от тях. Да си вдигат цените колкото искат. Голяма работа.
  • 12 ганчо зубидрен

    41 5 Отговор
    Вервайте ми...Повдигането на цените,ще се плати от крайния потребител и от производителя...ИКЕЯ няма да понесат загуби.
  • 13 Икеята правят талашитени боклуци

    65 12 Отговор
    Аз там не влазам що има само боклук
  • 14 Конфуций

    34 56 Отговор
    Радев ни еб@ м@йк@та.

    Коментиран от #19

  • 15 Гьон

    28 14 Отговор
    Корнелия ще ги оправи
  • 16 Ненчо

    38 5 Отговор
    Нема да им барам на швеците боклуците я
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Факт

    49 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Преди време огледах внимателно кухните им в шоурума и установих, че са със сходно качество като тези на мебели Виденов, само че на петорно по-висока цена.

    Коментиран от #20

  • 19 Asan

    20 5 Отговор

    До коментар #14 от "Конфуций":

    Конфуции,що не си го завреш е Икеята?
  • 20 Селчо костов

    30 5 Отговор

    До коментар #18 от "Факт":

    Нищо особено така да се каже най доброто от лошото,збирщайн от целият свят,шведско е само дизайна уж ,иначе правено Китай ,Индонезия България,уж имат некъв критерии за качество.Наслагали некви скандинавски имена на продуктите.Но ко да ти кажа ако например живееш в чужбина на квартира що да не си купиш един шкаф и един креват да ги зглобиш с една отверка електеическа и после като напуснеш квартирата ги оставяш зестра ,поне там това са некви евтинджоси и не ри пука,при нас туя държат цени и се водят даже за нещо реномирано
  • 21 Кольо

    27 3 Отговор
    Язе па си купих винтове и пироне . Тесла и други си имам . Ама не тесла на 4 колела. Ръците да не са само за клавиатурата или за копане ? А за мобилните и интернет услуги смятам ,че Не услугите им ще станат по-добри и трафика ще е възможен дори в Новогодишната нощ , а просто ще е извънредно малък към края на 22 г. по същата причина като търсенето на нови мебели. Дигат цените на хляба и хората намалиха потреблението му и взеха да си правят отново сами като във 19 век. Пари ще имат толкова колкото и преди .Ще виждат цифри не много по-големи ,но празни от съдържание и невъзможност за развитие с тях. Кръгът винаги се затваря когато печелиш Не от оборот и търсене , а от увеличение на цените. С кое не е така ? При лекар- хем данъци хем да му доплащам , а и той ако ме засили към частния си кабинет след платената му работа в общинската болница ? Съответно ходим минимум на лекар . Тока - все цената скача , киловатите в къщите намаляват щото се минава на друго възможно за ползване . И така до кога господа Бизнесмени и менки ? Кредити вече взеха хората за да си плащат данъците .Не за друго щото Частни бирници на вратата . Но и Банките са си балон и края се вижда и там. Искам от работодателя да ми плаща по ведомост на ръка и закриване на всякакви банкови сметки и карти. Егати и услугите и таксите . От 1,50 до 3 лв такса за броене ако внасям 100 лв. банкнота. Касиерката направо каталяса от умора да ги брои. Скъпа им хартията много на тия и така и заплатите о

    Коментиран от #23

  • 22 Обективен

    9 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Супер са им мебелите! Стилни, изчистени и здрави!! От виденов купих за вилата че са три пъти по евтини.Но и качеството е зле....
  • 23 От чужбина

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "Кольо":

    Така е, избягвай банките колкото е възможно. Тези такси изкривяват основния смисъл в съществуването им. Банките трябва да печелят основно от разликата в лихвите. А що се отнася до Икеа - мебелите им съвсем не са високо качество, правени са за масовия потребител. Като вдигнат цените ще им намалее оборота и ще се принудят да свалят цените или поне да правят разни промоции. Пазара ще бъде запълнен от други производители и търговци. Тук във Великобритания забелязвам, че някои от големите вериги които преди рядко имаха съществени намаления сега започнаха да го правят масово. Ами так е, защото вдигнаха цените и стоката им позалежава, а и потребителите все по-старателно сравняват цените и качеството. В крайна сметка "най-опасни" си остават банките и застрахователите, защото държавите чрез закони те задължават да имаш взимане-даване с тях. Щеш-нещеш трябва да имаш сметка в банка и застраховка за колата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 КРОКОДИЛА

    14 1 Отговор
    СПРЕТЕ ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ДОЛО КОМУНИЗМА ..............................
  • 26 икейка

    20 1 Отговор
    Ами те и без това са доста скъпи нещата които се наричат мебели в икеа. ше им останат за посетители само ония пенсионерки, които ходят да ядат там кюфтенца.
  • 27 ДаЗдраПерМа

    2 2 Отговор
    рендетата за зеленчуци са убиец, медицинска стомана, шоколада и кафето и кренвиршите в компотени буркани са доста добри, в буфета имат вкусен сладолед
  • 28 ФАКТОМУМ

    15 2 Отговор
    САМО В БЪЛГАРИЯ ИКЕАТА Е СКЪПА.ИДЕЯТА НА ТОЗИ МАГАЗИН Е ДА ПРЕДЛАГА ЕВТИНИ МЕБЕЛИ ЗАРАДИ МРЕЖАТА КОЯТО СА ИЗГРАДИЛИ.В БЕЛИЯ СВЯТ ТОЗИ ТИП МАГАЗИН Е КАТО ВСИЧКО ПО ЛЕВ В БЪЛГАРИЯ.
  • 29 Ангелина

    14 0 Отговор
    В ИКЕА в България се предлагат стоки - боклуци на високи цени.
  • 30 Клиент

    6 1 Отговор
    За проектиране, изработка и монтаж на кухня първоначални ти взимат 300 лв. за стартиране и после плащаш на вноски. В крайната цена тези 300 лв. въобще не са включени. Започват разправиите и те всячески се опитват да те убеждават, че са включени, но простата сметка показва друго.
  • 31 Лавровентий

    4 0 Отговор
    Те и банките са с менте промоции . Плаката и интернет зарибявките пишат 3,5 до 5,4 % лихва без такса разглеждане и удобрение , НО понеже си се настроил и имаш нужда от цифра която можеш да плащаш те ти казват " Готово , обаче сумата е малка и ще я дадем веднага ,тоест утре , с 8,4 лихва " Отиваш наведен на това поради нуждата и случайно неразбралата служителка ти вписва първо 50 лв такси и 500-600 застраховки ,на които да връщаш и гореспоменатата лихва. Ако си отваряш очите може да отпадне застраховката ,но вече месец и три подсещания ,че ме мамят и няма връщане на тези 50 лв такса защото си взел кредита чрез интернет. Тоест -обаждането на някаква операторка ти излиза 50 лв. Едва ли ще ги върнат някога защото и комисията за защита на потребителя тях богопомазаните банкери и застрахователи не ги лови. Индулгенцията им идва от лобито политическо и % който плащат законно на държавата . Тя си взе двойно за фалиралия застраховател и това е показателно за това колко ни защитават . Та що пък Икея -частна фирма да не си вдига цените както и когато иска ?
  • 32 James 🇺🇸

    10 1 Отговор
    ИКЕА, мечтата на всяка 30-годишна кифла. Ако нямала ИКЕА видиш ли била от простолюдието. Комуникирал съм с доста жени които боготворят тая скапана марка . Не, мерси
  • 33 добре ще е да се изгонят ОТ БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    ТИЯ ДОЛНОПРОБНИ МОШЕНИЦИ ПРОДАВАЩИ КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ !
  • 34 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "икейко":

    Аз купуват български Много са хубави и евтини Почти без париДаже се и те като « метро» едно платиш две взмеш А може да греша едно взимаш два плащаш
  • 35 бл.134 в Зап. парк

    0 0 Отговор
    Ще търсите бе ! На запад искат 2 процента инфлация .Да е твърда и по постояна .Вън НАТО от България!