Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Август, 2022 12:35 2 866 13

Световна верига реши да закрие и дъщерната си компания в Русия

  • ikea-
  • русия-
  • магазин-
  • дъщерна компания-
  • закриване

IKEA ликвидира Ikea Dom LLC

Световна верига реши да закрие и дъщерната си компания в Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Компанията Ingka Holding Europe реши да ликвидира Ikea Dom LLC, става ясно от данните на системата SPARK. Заявлението за ликвидация на юридическо лице е подадено на 15 август, съответните документи ще бъдат готови на 23 август. Искове на кредитори могат да бъдат предявени в двумесечен срок от датата на публикуване на съобщението за ликвидация.

IKEA Dom управлява магазини IKEA в Русия. Ingka е холдингова структура на IKEA.

Още новини от Украйна

Магазините на IKEA преустановиха работата си в Русия през март след началото на „военна специална операция“ в Украйна и оттогава не са отваряни. В средата на юни IKEA обяви, че планира да намали бизнеса си в Русия, да намали работната си сила и да намери нови собственици за своите четири фабрики.

След това компанията обяви окончателна разпродажба на наличностите от стоки в складовете. Продажбата се проведе от 5 юли до 15 август на сайта на компанията.

IKEA има 14 магазина в търговски центрове Mega в Русия, както и няколко магазина и дизайнерски студия IKEA City. Освен това има четири завода: в Московска област (Есипово), Ленинградска и Кировска области (съответно в Тихвин и Красная поляна) и във Велики Новгород. Приходите на Ikea Dom LLC според RAS през 2021 г. възлизат на 157,3 милиарда рубли, което е с 27,8% повече от година по-рано (123,1 милиарда рубли).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сесесере

    12 19 Отговор
    Оркландия няма нужда от мебели за колибите си!
  • 2 Роско

    19 3 Отговор
    Не е решила тя
  • 3 Павел пенев

    29 13 Отговор
    До сега Икеа съществуваше благодарение на дървесината на Русия и ефтината работна ръка на Беларус,Украйна и България. Сега вече ще изядат хурката,тъй като никой не пазарува он лайн техните сандъци и гълъбарници.
  • 4 Зззз

    26 6 Отговор
    То пък едни мебели ,боклуци.Колко ли съжаляват за сглобени палети? И тук да ги закрият няма да има рев.
  • 5 лкийх

    14 8 Отговор
    Случват се няколко неща, и не само с икеа- и за други напускащи Русия важи...

    - напуска ЮЛ, тоест печалбите вече няма да напускат страната толкова бързо и лесно
    - заводите които произвеждаха ВСИЧКО за икеа са си руски и работят със 100% руски суровини, дори и лаковете и боите за мебелите са руско производство
    - същите тези заводи към момента са ЗАТРУПАНИ с поръчки щото рязко се оказа, че мебелите на икеа са просто ширпотреба и себестойността им е като на всеки друг модел в ниската ценова категория и мебел Х която е струвала 30 000 рубли в магазин икеа сега струва 17 000 рубли в кой да е друг магазин
  • 6 сороснерес

    19 3 Отговор
    Най доброто каквото направиха Запада и САЩ това да затворят Макбоклуци и вноса на хранителни стоки..така ще удължат живота на местните..Мак боклуци нямат срок на годност, а да не говорим какво има в напитките които те продават , не им казвам имена на фирмите..всички знаят те вървят под общото название кока..боклока..
  • 7 СЛОНА

    20 0 Отговор
    ТОЛКОВА СА И МЕБЕЛИ
  • 8 Гост

    6 0 Отговор
    Другата седмица ще се върне с друго име.
  • 9 Булпсихопат

    6 1 Отговор
    Нека им е! Некааааа! Да видят рашките къ съ спи по земята. И да няма къде да си звират пачките и кюлчетата. Ние тука през ден ходиме в ИкЕЯтъ и си купуваме шкафчета ,щото да има къде да кътаме злато и париииии.
    Некааа , и на Путин да му е кофти и да се депресира ,че си няма масичка от дръвоооо и шперплат де! А немците ще си горят зимата масичкитре в печките и пак ше име жегааааа. Ипак ше плащат яки сметкииии ,щот са якииии.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Я па че ти каем

    4 0 Отговор
    Я виж ти , а пък основния им доставчик на дървесина бил ..... Русия . Ами сега ?????
  • 12 Пффф

    6 0 Отговор
    Стига бе IKEA са бати боклуците , нищо не губят руснаците
  • 13 Дългия

    5 0 Отговор
    Най добре да се махнат и от България всички вериги магазини дето са окупирали и заграбили цялата търговия. За младите не остана друг шанс освен да работят за тях и да вземат мизерни заплати. А печалбите в милиарди се изнасят. Европа ни давала пари за развитие. Да се махаме от еврейския съюз!!!