Last news in Fakti

18 Март, 2022 11:21 5 997 4

Банка призовава да се продават по-малко имоти на чужденци

  • балеарските острови-
  • испания-
  • имоти-
  • сделки-
  • чужденци

Целта е да се ограничи придобиването на втори дом на Балеарските острови

Банка призовава да се продават по-малко имоти на чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентът на Балеарските острови одобри предложение на групата Més per Menorca до правителството да проучи как да ограничи покупката на втори дом от чужденци, за да разреши недостига на този тип имоти в архипелага. Ще бъде сформирана работна група, която да проучи съществуващите правила и проблеми през годината, както и начините за определяне на съответния лимит в съответствие с местното законодателство.

По данни на Агенцията по вписванията през четвъртото тримесечие на 2021 г. обемът на сделките с чужденци на Балеарските острови е бил 38.9% от всички реализирани на островите покупко-продажби. Балеарските острови са на второ място в класацията на испанските провинции с най-голям брой чужденци след Аликанте (39.3%), пред Малага (30.6%).

Цените на жилищата на Балеарските острови са се повишили със 7.1% на годишна база през февруари до 3350 EUR/кв.м, сочат данни от последния доклад на Idealista. В Палма ръстът беше 9%, до максимум 3210 EUR/кв.м.

Парламентът на Балеарските острови също призова регионалното правителство да създаде свой собствен индекс на референтните цени на жилища под наем, да засили усилията за изграждане на официално защитени жилища и в рамките на три месеца да изготви регистър на незаетите големи жилищни сгради.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4223

    2 4 Отговор
    Имотите с бомбоубежище били по търсени сега ....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Спад, спад, спад на сделките с имоти

    7 2 Отговор
    Тази сутрин излезна статистиката за U.S. Existing Home Sales MoM спада е със 7,2%. Рекорден срив на броя сделки, невиждан СПАД от ГОДИНИ. Следя дали, ще бъде отразено в нашите обективни медии .
  • 4 Йеронимус БОШ

    5 3 Отговор
    А ако отиде Бойко с едно пълно чекмедже , дали ще го върнат ? Той е авторитетен и тежък човек ! А и все има някоя метреса , коята трябва да бъде уредена ?