Last news in Fakti

1 Април, 2022 13:21 22 736 6

Рекордно поскъпване на жилищата - Април 2022

  • германия-
  • жилища-
  • цени

Германия отчете ръст от 11% при този тип имоти

Рекордно поскъпване на жилищата - Април 2022 - 1
Снимка: Shutterstock

През четвъртото тримесечие на 2021 г. цените на жилищните имоти в Германия са се увеличили средно с 12.2% на годишна база, което е рекордна цифра, сочат данните на Федералната статистическа служба (Destatis).

Поскъпването е най-вече в слабо населените селски райони. Тук еднофамилните и двуфамилните къщи са поскъпнали с 15.9%, а жилищата - с 13.2% на годишна база.

Седем големи германски града - Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф, също регистрират повишение на цените над средните нива. Стойността на еднофамилни и двуфамилни къщи са се повишили с близо 13% на годишна база.

По данни на Destatis средните цени на жилищните имоти в Германия са нараснали с 11% на годишна база през 2021 г. През 2020 г. тази цифра е само 7.8%.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BG BG

    39 10 Отговор
    ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА-КОИТО РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ !
  • 2 Абе

    31 9 Отговор
    Ще дойде време,когато хората ще мислят само как да си набавят храна,а не жилища .Първо гледаш стомаха да е пълен после търсиш покрив.
  • 3 Ша поскъпват Я

    38 4 Отговор
    Големите градове са пълни с арабели, грабят и изнасилват, Германия е вече Германистан! Хората които имат пари бягат от големите градове!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дедо лъжо

    24 6 Отговор
    До кога ще си лъжете хората че пазара се вдига, всичко това е изкуствено завишено как олиото, ток, петрол, докато тази страна ни ръководят такива управници ще има и такива лъжци, що всичко е свързано, хората в Германия,работат и получават хубави пари и който се е установил на време и е пуснал корени, разбира се че ще си купи жилище, и за такива чужденци са с привилегии спрямо заеми от банките, тук е тегло, от управници, домоуправители, а колко цървули в истинския смисъл на думата са се натресели на квартири, чет нямат, и всички софиянци събота и неделя са си по родните села
  • 6 Тото 1 и Тото 2

    8 3 Отговор
    А в Барселона ?