Last news in Fakti

6 Април, 2022 11:11 2 325 2

Екзотичен пазар набира скорост

  • виетнам-
  • жилища-
  • инвестиции

Цените във Виетнам отчитат ръст от 8.42%

Екзотичен пазар набира скорост - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на имоти във Виетнам отново набира скорост след рязко забавяне през последните месеци поради пандемията причинена от коронавируса. За 2021 г. жилищата в Хошимин са поскъпнали с 8.42%, което контрастира с намалението от 14.52% през 2020 г. През четвъртото тримесечие на 2021 г. цените на имотите бележат ръст от 1.85% на тримесечие.

Виетнам отвори врати за чуждестранни купувачи на жилища през 2015 г. Повечето купувачи идват от Хонг Конг, континентален Китай, Сингапур и Южна Корея.

Пазарът на жилища във Виетнам беше силно засегнат от пандемията, като цените за покупка и наем на жилища паднаха с двуцифрени стойности. Сега обаче пазарът показва признаци на възстановяване. Над 20 000 жилищни единици са пуснати в експлоатация през 2021 г., по данни на JLL Vietnam.

Виетнамската икономика нарасна с 2.58% през 2021 г. спрямо година по-рано, което не достигна целта на правителството от 6,5% и се забави с 2.91% на фона на ограничените потребителски разходи. Очаква се икономиката на страната да расте с по-бързи темпове през 2022 г., като прогнозите за растеж варират от 6,6% (МВФ) до 7% (Fitch Solutions).


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.