Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 17:51 4 019 4

Министерският съвет отмени 8 правителствени решения

  • промени-
  • статут-
  • имоти

Промениха статута на редица имоти

Министерският съвет отмени 8 правителствени решения - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на правителството имот - публична държавна собственост става частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на община Пловдив. Това ще позволи благоустрояването на терена и изграждането на необходимата пътна и техническа инфраструктура в район „Западен“ в град Пловдив. Имотът се намира на ул. „Димитър Страшимиров“ в града и представлява терен с площ 5 809 кв. м.

Министерският съвет предоставя на Регионалната инспекция по околната среда и водите - гр. Благоевград управлението на части от имот - публична държавна собственост. Те представляват три самостоятелни обекта в сграда № 1 на ул. „Свобода“ № 1 в гр. Благоевград. Частите от имота са с площ съответно 233 кв. м, 6 кв. м и 8 кв. м. С решението на Министерския съвет най-големият от тях, до момента управляван от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, се отнема от нея поради отпаднала необходимост.

По решение на правителството Агенцията за социално подпомагане получава управлението върху имот - публична държавна собственост в гр. Перник за нуждите на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ - Перник. Той представлява самостоятелен обект с площ 16,97 кв. м, разположен на 13-ия етаж във вх. Б на сграда, намираща се на пл. „Свети Иван Рилски“ № 1. Имотът ще бъде използван за работни помещения предвид увеличената численост на служителите в дирекцията.

Правителството реши да предостави безвъзмездно за управление на Министерството на околната среда и водите, за нуждите на Регионална инспекция по околната среда и водите, десет поземлени имота - публична държавна собственост, в местността „Пода“ в гр. Бургас. Те са необходими за реализацията на проект „Подобряване на водния режим и управление на сукцесионните процеси във влажни зони с международно значение „Комплекс Ропотамо“, „Местност Пода“ и „Езеро Вая“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на приоритетни мерки във влажни зони“ по приоритетна ОС 3 „Натура 2000 и биоразнообразие“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Защитените водни площи ще се ползват от РИОСВ-Бургас до приключване на дейностите по проекта.

Министерският съвет отмени осем правителствени решения, както и част от едно решение на МС за даване на съгласие и определяне на условията и реда за учредяване на право на строеж върху имоти - частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната, находящи се в гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. София, гр. Поморие, гр. Бургас и гр. Варна. След постановяване на решенията с Постановление № 358/07.11.2022 г. Министерският съвет прие Наредба за условията и реда на провеждане на търгове за възмездно учредяване право на строеж върху недвижими имоти- частна държавна собственост, в управление на МО. Поради това, при стартиране на процедура за учредяване на право на строеж върху имоти - частна държавна собственост, в управление на МО, ще бъдат прилагани разпоредбите на наредбата. Въпросните решения на Министерския съвет до момента не са изпълнени и няма да бъдат прилагани.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 6 Отговор
    Трябва да се отмени и тая простотия с Гладомора в Украйна, от хорска срама, понеже е нищо пред това, лоето го чака Ганчо.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Ганчо

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Жиде,знаем 2 и 200 ! Българина има дом и земя. Не ни мисли!
  • 3 Ганчо

    2 2 Отговор
    Жиде,знаем 2 и 200 ! Българина има дом и земя. Не ни мисли!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.