Last news in Fakti

5 Април, 2023 09:15 4 645 6

Съседите привлякоха богат инвеститор

  • халкидики-
  • хотели-
  • goldman sachs

Gоldmаn Ѕасhѕ инвестира в близо 200 млн. EUR в гръцки хотели

Съседите привлякоха богат инвеститор - 1
Снимка: Shutterstock

Три хотела в северната част на Халкидики ще имат нов собственик. Това е Gоldmаn Ѕасhѕ, който влага в имотите между 150 и 200 млн. EUR. Комплексите ще бъдат реновирани, посочват от Тhе Wаll Ѕtrееt Јоurnаl.

Информацията за смяната на собствеността беше съобщена от вестник Каthіmеrіnі още през месец май миналата година. Gоldmаn Ѕасhѕ ще реновира единия 5-звезден и двата 4-звездни хотела. Имотите са оценени на 80 и 90 млн. EUR.

Gоldmаn Ѕасhѕ търси подобни имоти не само в южната ни съседка, но и в цяла Европа, като целта ѝ е да печели от управлението им. Дали обаче ще има печалба и кога ще е тя, е трудно да се определи, тъй като в момента се наблюдава спад в сектора. Специално търговските имоти са пред криза, поради ръста на лихвените процента, а това води до по-висок риск.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 4 Отговор
    "Съседката привлече богат тъпкач"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дядото

    3 1 Отговор
    също като у нас.там инвестират в хотели,а у нас унищожаваме работна земя и природа с фотоволтаици
  • 4 ДОКО

    3 2 Отговор
    АМИ МНОГО ГОЛЕМ ИНВЕСТИТОР ОТ ОАЕ СЕ ЗАДАВА И ИСКАЛ ДА ИНВЕНСТИРА В АНКЛАВА БАНКЯ..ИСКА ДА ПОСТРОИ УНИВЕРСИТЕТ ПО ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НАУКИ И МАФИОТСКО ПРИРОДОЗНАНИЕ..

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДОКО":

    Сега по добре ли живееш,сега няма ли схеми