Last news in Fakti

25 Април, 2023 09:21 1 371 5

Пазарът на луксозни имоти тук процъфтява

  • рим-
  • италия-
  • луксозни имоти-
  • чужденци-
  • инвестиции

Причината за това са богатите чужденци, които се насочиха към Рим

Пазарът на луксозни имоти тук процъфтява - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбите на луксозни жилища в Рим са се увеличили с 31,4% спрямо 2020 г., достигайки най-високото си ниво от 2007 г. насам, според италианската данъчна администрация. Доклад на Immobiliare.it и LuxuryEstate.com показва, че всеки трети потенциален купувач на луксозни имоти в Италия през първото тримесечие на 2023 г. е търсил имот в столицата.

„Цената на квадратен метър при луксозните жилищни имоти в най-популярните райони на Рим е около 6000 EUR/кв.м, което е наполовина по-малко от подобни имоти в Милано“, казва Карло Джордано, член на борда на Immobiliare.it.

Кампанията за Световното изложение EXPO 2030 и подготовката за честването на годишнината привличат инвеститори от цял свят. Доменико Билота, управляващ директор на InvestiRE SGR, казва, че пазарът на недвижими имоти в столицата е станал по-привлекателен през последните две-три години и че неговата компания е готова да инвестира повече в града. „Настроението се промени, луксозното гостоприемство става мейнстрийм. Налице е много висока ликвидност за резиденции от висок клас и има много място за регенериране на квартали близо до центъра, за разполагането на висококачествени офиси, студентски жилища и пансиони за пенсионери“, казва той. „Това, което липсваше досега в сравнение с Милано – и все още възпиращ фактор за международните фондове, е дългосрочната визия на местната администрация за това как да се променят някои части на града, ясни планове как да се възползват максимално от съществуващите сгради и град пространства.”

Служителите на новия кмет на Рим Роберто Гуалтиери изглежда са готови да се справят с някои от тези проблеми, като се започне с лошата транспортна система на града. До 2026 г. италианските централни и регионални правителства планират да изразходват значителна част от Националния план за възстановяване и устойчивост на стойност 8,2 млрд. EUR за инфраструктурни проекти, свързани с устойчива мобилност, в региона Лацио.

Повечето от плановете са свързани с железниците, включително разширяване на високоскоростните услуги и развитието на метрото и местните железопътни линии.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снимката

    5 0 Отговор
    е от Флоренция

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вуй

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Снимката":

    Фиренца,канале гранде или каналацо

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фиренце

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вуй":

    Понте Векио