Last news in Fakti

3 Май, 2023 17:21 37 298 37

Започва строителството на най-големия мол

  • пловдив-
  • търговски център-
  • строителство

Той ще бъде разположен на площ от 42 декара в Пловдив

Подготвя се строежът на най-големия ритейл парк в Пловдив. Новият търговски комплекс ще бъде изграден в кв. "Кючук Париж" върху терен от близо рекордните 42 декара, разположен на ключова локация между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална". По проект се предвижда да има ново трасе, минаващо през ритейл парка, което да свързва бул. "Никола Вапцаров" с "Кукленско шосе", което ще създаде голямо удобство за жителите на района, уточнява Trafficnews.

Очертава се ритейл паркът да бъде не просто най-големият в Пловдив, но и един от най-мащабните в страната. Търговска му площ ще бъде над 20 000 кв.м., върху които ще отворят над 20 нови търговски обекти. Очаква се посетителите да имат достъп до най-различен вид услуги и стоки в магазин за хранителни стоки, магазин за електроника, магазини за спортни стоки, мода, дрогерия, аптека, оптика, детски център, банков клон, ресторант, нощен клуб, казино и фитнес.

Капацитетът на паркинга също е сред най-мащабните за подобни проекти в Пловдив. Предвижда се да има обособени близо 400 паркоместа, като в допълнение ще има електрически зарядни станции.

Към моментът текат действия по събаряне на съществуващите сгради, а веднага след като теренът бъде разчистен, ще започнат и същинските строителни дейности. Очаква се новият ритейл парк да посрещне първите си посетители в края на 2024 година.

През последните години ритейл парковете набраха сериозна популярност в България, а и в цяла Европа. Подем на новия търговски тип дадоха и мерките около пандемията, които забраниха струпването на много хора в затворени търговски центрове.

Търговските вериги също се ориентираха към заемане на помещения в ритейл паркове, тъй като обектите им са далеч по-видими и леснодостъпни за посетители. Инвестицията е ритейл парк спомага и за баланс на градската страна с ниско строителство, повече зелени площи и пространство.

Основните предимства на ритейл парка пред моловете са за посетителите пък са удобни локации в близост до дома, бърз и лесен достъп, което спестява време и пари при пазаруване. При правилен микс от наематели, потребителите могат да намерят и закупят нужните им продукти по-лесно и бързо. Освен това паркирането директно пред търсения магазин улеснява значително шопинга, особено при по-големи и обемисти покупки.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ок и

    77 7 Отговор
    Ко ше стане после....? Ще дойдат повече хора,ще севдигне бвп на бг,ще заживеем нормално или просто др.молове ще се изпразнят за сметка на този. Винаги съм сечудел какво привличат тия купчини с бетон освен стадото. Малко лато , стадото изпасло тревата от баира пред нас ся отива на баира зад нас за останалата трева. Ама стадот е пак толкова числено даже и намля.....

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    94 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ок и":

    Ората пари перат ти още седи и се чуди

    Коментиран от #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    90 3 Отговор
    София, Пловдив,Варна са най корумпираните общини , всичко е застроено с бетонни коптори ,няма трева,няма дървета,няма цветя ,няма въздух само кал и мръсотия и бараки на кафенета и ресторанти на мутрите, Хайд парк в центъра на Лондон от 1000 декара има по малко бетон от която и да е градска градина на големите градове в България

    Коментиран от #8

  • 5 Филибе

    66 4 Отговор
    Чалгаджийска работа! Питеците не могат да си представят, че пари може да се влагат в култура и инфраструктура, където ще се възвърнат много бързо и ще носят приходи за поколения напред! Но това е демокрацията от 89та насам!!!
  • 6 Бай тошо

    35 22 Отговор
    По-добре мол отколкото стадион за 90 млн дето няма никаква файда ит него
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    45 3 Отговор
    Кой строи молове още бе????????????
  • 10 Пловдив

    18 7 Отговор
    Да го построят и дано оня боклук Пловдив Плаза да фалира и да го затворят!
  • 11 ценности

    41 1 Отговор
    Към момента , а и още от преди Великден , нищо не тече на този терен , а и не само там , от две седмици в центъра , на фонтана срещу кметството има ограда и вътре 4–5 мишока се шматкат имитирайки дейност. По подлеза под гарата от страната на Кючука , също пълно затишие , също от преди Великден са запразнили. Улица "Даме Груев" , два дни копаят , един ден заравят нещо си , но улицата продължава да е в по плачевно положение от улиците в Бахмут. Стадиона на Спартак , преди 4–5 години затвориха най добрите шкембеджийници в града и магазинчетата и до днес нищо не правят. Бул. "Александър Стамболийски си го чоплят полека лека и хич не им пука! Но какво да се каже и за зоологическата градина , от колко години великия комбинатор Тотев окраде каквото можа и сега мястото пустее , няма да е лошо да опънат една тел с един синджир в зоокъта , до алеята на гребната и на него да вържат мамин Ванко , атракцията ще е голяма и пловдивчани ще са доволни!
  • 12 Ерешнеметиеш

    48 3 Отговор
    Най- после! Такава индустриална, високотехнологична икономика, а да няма един свестен мол за богатото население на държавата. Просто до сега нямаше къде да си изхарчиш огромните заплати и бонуси.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Генерал Аугусто Пиночет

    27 2 Отговор
    Поредната пералня със сушилня,да се разследват инвеститорите веднага и национализация
  • 16 1122

    18 2 Отговор
    Е ИИ? На гол тумбак,чифте пищови.При такова количество бедни хора,при такова количество молове и търговски чужди вериги...къде аджеба отиват печалбите на държавата? В държавата,или в чуждите държави,...и после все на нашата държава не и излиза сметката...АМИ КАТО УПРАВАТА НЕ ГЛЕДА СМЕТКАТА ДА Е В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА,по една или други причини държавата ни е винаги губеща.Когато всички на високи постове започнат да мислят и работят за държавата,а не за себе си,тогава всички ще сме ДОБРЕ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тошко

    21 2 Отговор
    На консуматорско общество и държава му дай молове и вериги за плюскане. Такова общество не може да произвежда и да гради нещо.
  • 19 Демократ

    18 3 Отговор
    България е на първо място в света по брой молове на глава от населението. Ритейл парк нищо не значи на български, значи който е писал тази информация не знае добре български. Иначе тази дума на английски означава търговия на едро и в цял свят такива места за пазаруване има и в тях се продават стоките на по-ниски цени, защото са на едро. Това няма нищо общо с мол, където обикновено има скъпи маркови магазини. Това по въпроса за достоверността на информацията. Много важно е обаче кой е купил земята, кой е строителя и с какви пари, как са спечелени, за да строи такъв грандиозен, но незнайно какъв обект. Сигурно има име?
  • 20 Яяяяяя

    14 1 Отговор
    Старозагорските "МОЛУВЕ" са празни. Още една човешка безсмислица. Хората правят Дисниленд-и за богати ние строим "МоЛУВЕ" за бедни!
  • 21 Ехааа

    13 3 Отговор
    Да се покажеш и изфукаш! Купих си лъскав анцунг Адидас-китайско производство от мола за сватба! Машала!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 хаберих

    7 0 Отговор
    retail ´ri:teil

    I. n продажба на дребно
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ахахахха

    6 1 Отговор
    С крадените пари от населението е лесно, сега ще довършат ремотните дейности некачествено и ще си построят мол с паркинг тъкистанците.
  • 26 Бай Ставри

    12 1 Отговор
    Няма полза от подобни тъпотии,държава не произвеждача нищо без селско стопанство и индустрия е обречена на заличаване. ..ама проззз народ важното е да върти гюбеци и софри да има
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гай Турий

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "На комуниста му дай ЗАВОД":

    Хедонистичен бройлер. Консуматор. Не ми се хаби повече време с такива нищожества. Бягай от България в САЩ и плюскай мечти в Макдоналсите, това за теб е най-важното.
  • 29 Гай Турий

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "На комуниста му дай ЗАВОД":

    В 27 ме изтриха, че те разконспирирах като обратното на умник. Тия цензори, ако бяха така добри и необходими, да бяха отишли в НС и да гласуват веднага закони, правителство, победа над инфлацията и т.н.
  • 30 Дамян

    3 3 Отговор
    Така писаха и врякаха комунистите с чугунени кратуни и за най-новия и най-голям МОЛ във Варна,но бързо стана най-посещаван и оборотен!
  • 31 Гражданин

    5 1 Отговор
    Ората нямат пари те мол след мол и всеки само се разхожда и никой нищо не купува,сбъркана държава..

    Коментиран от #33

  • 32 А Гешев що мълчи?

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не е нужно много акъл и висше образование за да се стигне до въпроса: откъде толкова "спестени" пари, че всеки един със "заделени пари за черни дни" започва строителен бизнес? Банките привикват клиентите си за да "си актуализират данните". А защо държавата в лицето на НАП, прокуратура, съдилища, данъчни НЕ правят ревизии и проверки за произхода на капитала, с който СТАРТИРАТ "новите строителни предприемачи"??? А защо онази агенцийка, контролираща трудовите договори, НЕ проверява на всеки 2 месеца ДАЛИ строителните работници по строежите ИМАТ редовни трудови договори? Има основателни съмнения, че се ползват работници от Турция или други страни, с ТУРИСТИЧЕСКА виза, вместо работна виза!!! И на всеки 3 месеца сменят работниците по строежите!!! Докога и защо се мълчи и се демонстрира пасивно поведение от страна на държавата???
  • 33 Моловете не се строят

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гражданин":

    за да се купува. Моловете и други грандиозни начинания са за узаконяване на мръсни пари. Имат незаконни пари, теглят кредит за бизнес начинанието и процесът стартира. При проверка тези новоизлюпени строители демонстративно показват договора за кредит. И всичко приключва в зародиша на проверката. Ако обаче периодично се следи КАК този новоизлюпен инвеститор изготвя счетоводните си документи, включително и по обслужване на кредита, ще стане ясно, че печалба НЕ се реализира!!! И? Ще е трудно да обясни КАК прави бизнес БЕЗ да има печалба от него, че и голям кредит обслужва! И тогава все пак ще трябва да обясни откъде идват парите "за наливане на основите" (в преносен смисъл, разбира се).
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Меги

    5 1 Отговор
    БЪЛГАРИНА Е МНОГО БЕДЕН И ИСКА ПОСТОЯННО ЗА ПАЗАРИ ,МАГАЗИНИТЕ В ПЛОВДИВ СА НА ВСЯКА КРАЧКА ,НО БАЙ ГАНЬО ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ НЕ СЕ НАЯДЕ И НАПИ И НАХОДИ ПО МАГАЗИНИ ЦЯЛ СВЯТ НИ СЕ ЧУДИ КАК УЖ БЕДНИ А ПО КОЛКО АПАРТАМЕНТА И КОЛИ И ХОТЕЛИ ИМА И КЪЩИ ЗА ГОСТИ ,ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ СЕ ЧУДЯТ КАКВО Е ТОВА ИМАНЕ
  • 36 Питам се,

    2 0 Отговор
    защо Пловдив е толкова сбъркан,
    като град.Също така,защо варненци
    се изнасят в София.Има ли въобще
    и какво представлява прованса???
  • 37 Дикси

    2 0 Отговор
    Тони, пиленце. Заглавието е най-големия мол. После пише ритейл парк че е. После разликата между мол и ритейл парк. Еййй ще те пляскам.