Last news in Fakti

31 Май, 2023 20:25 2 459 5

Национална компания получи безвъзмездно 59 имота

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут-
  • нкжи

Промениха статута на редица имоти

Национална компания получи безвъзмездно 59 имота - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на 59 имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на е. Събрано, с. Стоил войвода, с. Съдиево и с. Коньово, община Нова Загора, област Сливен. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас, Фаза 2”, Позиция 2; „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези с подобекти: „Пътен надлез на км. 127-805” в землището на с. Събрано; „Пътен надлез на км. 134-350” в землището на с. Стоил войвода; „Пътен надлез на км. 145-787” в землището на с. Съдиево; „Пътен надлез на км. 151-770” в землището на с. Коньово, община Нова Загора.

С друго решение правителството предостави безвъзмездно на НКЖИ управлението на 56 имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на с. Петърч и гр. Костинброд, община Костинброд, Софийска област. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътна линия София - Драгоман - сръбска граница: жп участък Волуяк - Драгоман“.

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ - гр. Стара Загора получава за управление имот публична държавна собственост на бул. „Св. Патриарх Евтимий” № 21, който е с площ 136 422 кв. м и построени в него 29 сгради. Поради отпаднала необходимост имотът се отнема от община Стара Загора. Същият се предоставя безвъзмездно в управление на учебното заведение с оглед изпълнение на изискванията на поканата за участие в процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост „Изграждане на центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение“.

Правителството обяви част от имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на Професионална гимназия „Васил Левски“ в град Ихтиман към Министерството на образованието и науката. С решението се дава и съгласие частта от имота да бъде премахната. Имотът представлява едноетажна сграда, построена през 1965 г. - бивша работилница на училището със застроена площ от 346 кв. м. Зданието е в много лошо състояние и може да се срути, поради което трябва да бъде съборено.

Министерският съвет прие също така Решение, с което дава съгласие за обособяване на нов УПИ и за безвъзмездното му предоставяне за управление на Министерство на младежта и спорта. Новообразуваният имот ще бъде обособен от имоти - публична държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи. С приетия акт на Министерския съвет ще се осигурят условия за реализиране на държавната политика в сферата на развитие на физическото възпитание и спорта чрез осигуряване на подходящи условия за подпомагане и развитие на българската художествена гимнастика, като един от най-успешните и престижни спортове в национален и световен план, популяризирал страната ни на международно ниво.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕИРЕ

    4 0 Отговор
    И после тез имоти ще са продадени.
    Както е.б.а.х.а БДЖ-то, за да могат само чрез автомобилния транспорт да печелят

    Коментиран от #4

  • 2 Железничар

    5 0 Отговор
    Давайте им имоти на тия безхаберници. Вие не виждате ли на какво приличат закритите гари,собственост на НКЖИ . В Украйна няма такава разруха от войната. Цялото ръководство сегашно и предишни е за съд за безстопанственост, вие им давайте нови имоти.
  • 3 Влакът стрела

    1 2 Отговор
    БДЖ ще пускат юроекспрес София Пловдив Бургас, с 200.
  • 4 Милен

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЕИРЕ":

    Нямаш си на представа колко товари се превозват с жп транспорт. Няма как да има скоростни линии ако има пресичане жп и автомобилни трасета на едно ниво.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Кога ще махнете пенсионерите в БДЖ които не са никак малко