Last news in Fakti

2 Юни, 2023 13:21 10 585 14

ЧСИ продава луксозното имение на известен предприемач

  • къща-
  • илия митаков-
  • чси-
  • пловдив

Къщата се намира в пловдивския квартал "Остромила"

Имението на фамилията Матакови в Пловдив е пуснато на търг от частен съдебен изпълнител. Причината да се стигне до тук е натрупани дългове от страна на собствениците - строителният предприемач и бизнесмен Илия Матаков и съпругата му Витка. Освен къщата, на търг са изкарани и магазин, собственост на фамилията, както и половината от парцел и къща в Болярци.

Луксозният им палат се намира в кв. "Остромила", уточнява Trafficnews. Двуетажната къща е разположена върху парцел от 640 кв.м. Архитектурата ѝ е реплика на древногръцка вила - фонтани и няколко метрови колони обсаждат зданието. В двора има и недовършена гаражна клетка.

Върху площ от над 300 кв.м. са разположени редица стаи, свързани с вито стълбище, чиито парапети са от ковано желязо. Високи прозорци и орнаменти допълват атмосферата в дома. Къщата е ипотекирана, така че банката също ще си търси парите при евентуална продажба.

Първоначалната цена, от която ще започне търга за къщата, е 864 хиляди лева. Наддаването за нея ще бъде възможно между 19 юни до 19 юли, а на 20 юли ще бъдат отворени офертите и ще стане ясно дали домът ще има нов собственик.

Вторият имот, изкаран на търг, е магазин от 500 кв.м. с кв. "Изгрев". Търговският обект наулица „Възход“ № 15 от дълго време се използва за шоурум на мебелен магазин. Неговата първоначална цена е 404 464 хиляди лева.

Половината от парцел от 1,4 дка и къща, заедно с помощни постройки, в село Болярци също е обект на продажба с начална цена 88 хиляди лева.

Самият Матаков е собственик в лично качество на имотите, заедно с жена си. Бизнесменът е съобственик на редица фирми, основно под наименованието "Пантема", като непрекъснато отваря такива с различни номера. Например има "Пантема 2020-1", "Пантема 2020-2" и така до 10. Те са запорирани заради дългове от над 1 милион към "Си финанси груп". Съдружник в повечето дружество му е Петър Герин. Запорите обаче са върху дружествените дялове именно на Матаков.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мераклия съм

    9 3 Отговор
    Давам 5 лева

    Коментиран от #10

  • 2 Механик

    8 8 Отговор
    Натрупал дългове и ЧСИ му разпродава имуществото.
    ЧСИ Китай ще разпродаде имуществото на най-големия си длъжник. Имуществото ще го купи Русия.
  • 3 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    17 5 Отговор
    Само като прочетеш исканите суми за продажба и ти става ясно,че това просто е една зле скътана далавера.
    Оооообаче,не е лошо човек да даде близо половин милион за магазин в Столипиново.🤣🤣🤣🤣🤣🤣😅
  • 4 дипл.арх.

    30 2 Отговор
    И какво е това на снимката ? И пари ли искат за него ?
  • 5 Хех

    10 1 Отговор
    Интересно е пък кой е "част.съд.изедник", хе
  • 6 Бедна работа

    17 2 Отговор
    600 квадрата в Остромила? Кучето ще се побърка в този малък двор.
  • 7 Александър

    5 1 Отговор
    Ко чака Цвъко? Веднага да се вту рва и да вади кесията! Се е остан ало нещо от краденото, ако не да търси в Банкя- там има!
  • 8 Иван С

    27 2 Отговор
    "Луксозният им палат е разположен върху парцел от 640 кв.м". На дядо двора от 3 декара ще ви се види като суверенна държава. Страхотно заглавие!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вуй

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мераклия съм":

    То вече хляба гони 5 лева килото.Не може да нямаш пари за хляб, и да искаш да купиш имот, и то в София.Такова животно нема.
  • 11 Наистина

    8 1 Отговор
    ли тези неща са обявени с такива цени? Фантастика. Ама те вярват ли си като обявяват такива цифри за търг? Или просто поредната далавера за да е непродаваем имота и собствениците да си го ползват по живо по здраво.
  • 12 Порно

    12 0 Отговор
    В тоя тесния двор какъв палат видяхте?
  • 13 В скоро време

    6 0 Отговор
    доста такива ще има.
  • 14 Пффффф

    7 0 Отговор
    Човека теглил кредит за къща, платил на своята фирма да я построи и построеното зарязал на банката. Хем превъртял някой лев, хем няма да се мъчи той да продава тоя мутробарок