Last news in Fakti

20 Юни, 2023 13:21 2 672 2

Увеличават обществените плажове от 21 на 105 километра

  • дубай-
  • оае-
  • плаж-
  • план

Броят на ресторантите, магазините, детските площадки и зоните за водни спортове по дубайските брегове ще се увеличи с 300%

Увеличават обществените плажове от 21 на 105 километра - 1
Снимка: Shutterstock

Община Дубай завърши ремонт на обществените плажове Al Mamzar Corniche, Jumeirah 1, Jumeirah 3 и Umm Suqeim 1 на стойност 93 милиона дирхама (25,3 млн. USD). Работата е извършена на площ от 112 000 кв. м.

По-специално са взети мерки за защита на плажовете от ерозия и бури и бяха разрешени проблемите, причинени от изменението на климата и покачването на морското равнище. Агенцията продължава да следи промените в бреговата линия.

Плажът Al Mamzar Corniche си върна 9000 кв. м земя, както и монтирана 100-метрова защитна каменна ивица. На плажовете Джумейра 1 и Джумейра 3 беше подновен пясъкът и укрепен вълноломът. Плажът Umm Suqeim 1 се разшири с 30 000 кв. м. Около 15 милиона дирхама (4 млн. USD) се изразходват дневно за поддръжка на градските плажове.

До 2040 г. бреговата линия на емирството ще се увеличи с 400%. Ако днес в Дубай дължината на обществените плажове е 21 км, до 20 години ще нарасне до 105 км. Съответно броят на ресторантите, магазините, детските площадки и зоните за водни спортове ще се увеличи с 300%.

Нови градски проекти ще подпомогнат развитието на туристическата инфраструктура през следващите години. „Дубай ще продължи да се конкурира със себе си и ще се превърне в идеална дестинация за туристи и жители“, каза шейх Мохамед бин Рашид.

Според него, целта на правителството е да затвърди водещата позиция на Дубай като един от най-красивите и развити градове в света, както и да запази неговата уникалност, която е свързана с успех и феноменални постижения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългия

    4 0 Отговор
    А нашите се развиват от 105 км. ще станат 21км.!

    Коментиран от #2

  • 2 А останалото бетон

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългия":

    За укрепване на бреговете, не за друго.