Last news in Fakti

14 Юли, 2023 14:21 2 354 1

Ръст от 400% при резервациите на тези имоти

  • турция-
  • бунгало-
  • резервация-
  • почивка

Бунгалото – най-търсеното място за отдих в Турция

Ръст от 400% при резервациите на тези имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Резервациите за бунгала в Турция скочиха рязко това лято, сочат данните на enuygun.com. От 2023 г. цифрата се е увеличила с цели 400% в сравнение с миналата година. Пътуващите, които искат да избягат от шума и суетата на градския живот, сега избират настаняване сред природата, което води до скок в търсенето на бунгалови хотели.

„Търсенето е естествен резултат от нарастващия интерес на хората към отдих на открито. Тъй като тази тенденция продължава да набира скорост, очаквам да видя стабилно увеличение на продажбите на бунгалови хотели“, казва Ферхат Уяник, мениджър развитие на хотелиерството в Enuygun.com.

Увеличаването на резервациите за бунгала е показателно за промяна в потребителските предпочитания към екологични и устойчиви възможности за пътуване, които станаха по-разпространени по време на пандемията.

Популярни региони за посещение и настаняване в бунгало:

Сападжи в северозападната провинция Sakarya близо до Истанбул, позволяваща пешеходен туризъм, преходи, колоездене и водни спортове;

Игнеада е в северозападната провинция Kirklareli, която също е популярна дестинация, само на 20 км по права линия от Резово. Игнеада е подходящо място за дейности на открито като туризъм, риболов и плуване;

Айвалък в провинция Западен Балъкесир е друга популярна дестинация за почиващите, където се наслаждават на спиращи дъха гледки към морето и зелени пейзажи.

Олимпос в средиземноморската провинция Анталия;

Северна провинция Ризе в Черноморския регион;

Туристическа Датча в югозападната провинция Мугла и Бозджаада, разположена в южната част на Егейско море край бреговете на Чанаккале.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуй

    1 0 Отговор
    E са ривере ше ви разясни,че това е невъзможно и иде страшен срив ха ха ха