Last news in Fakti

26 Юли, 2023 08:11 4 641 10

Цял вход се оказа заложник на професионален домоуправител

  • пловдив-
  • домоуправител-
  • казус

Казусът е с адрес Пловдив

Цял вход в Пловдив е заложник на професионален домоуправител, който отказва да прекрати взаимоотношенията си с тях. За това сигнализира омбудсмана на Пловдив Борислав Стаматов. В случая собственост на 100% иска да се откаже от услугите на външен професионален домоуправител, пояснява Trafficnews. Той обаче отказва да свика общо събрание, за да бъде решен този въпрос. Въпреки това етажната собственост сами са си инициирали и провели такова.

Гражданите са били посъветвани с направения протокол от това общо събрание, в който са записани избраните ръководни и контролни органи на етажната собственост, да се впишат в регистъра на районната администрация. Също така да изпратят по надлежния ред протокола и решението до професионалния домоуправител, който ги е обслужвал.

„Във визирания случай е интересно, че професионалният домоуправител се намира в София, а неговият представител в Пловдив „никакъв го няма“ на посочения адрес. Във времето с този професионален домоуправител са имали проблеми и други етажни собствености. Всичко това води до извода, че института на професионалния домоуправител не функционира много добре и една от основните причините за това е Закона за управление на етажната собственост, в който не е добре уреден този въпрос”, пише обществения посредник.

Това не е първи случай с такъв казус в Пловдив. Ако етажната собственост избере нов домоуправител и органи на управление, то фирмата е задължена да прекрати договора и оттам да предадат документацията. Ако те откажат, то може да се заведе иск срещу него.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    24 2 Отговор
    В България има много такива професионални професионалисти - политици, телевизионери, банкери и всевъзможни лицензирани и сертифицирани експерти по всичко.
  • 2 Киселяка

    39 4 Отговор
    Много хора страдат от факта че ги мързи да свършат нещо за входа и наемат професионален домоуправител.Много по добре е да си изберат домоуправител между тях и да не се занимават с подобни измамници които обясняват че в Европа било така.Профес.домоуправители брокери на недвижими имоти и подобни богатеят благодарение глупостта на хората .
  • 3 Абе хора

    25 3 Отговор
    Толкова ли сте наивни че сте наели професионален домоуправител на вас не ви трябва някой да ви управлява а човек който да почиства и поддържа собственоста ви и какво той прави което вие не можете.Разбирам ви само ако сте излъгани още при покупката на жилищата и сте купили в затворен комплекс където строителя иска да живее на ваш гръб докато е жив и не знаете дали сте собственици или наематели защото всеки месец плащате такса подд ъжка около 200 лева.
  • 4 Варненец

    29 0 Отговор
    Тези ги знам, казват се Вход Мениджър. Софианци, без никакво присъствие в другите градове. С месеци не плащат фактурите за поддръжка на сградите и се крият. Ако решиш да се откажеш от тях, се крият.Пълни мошеници. Сайта им е слънце, но е за лов на шарани.
  • 5 Васил

    16 1 Отговор
    Проблема е в живущите защото в повечето случаи отказват да си плащат таксите а искат да имат чистачка и асансьор. Това е съвременният Бай Ганьо който се прави на тарикат и ако може да не плаща.
  • 6 това ни чака

    9 0 Отговор
    В други държави има други закони. В България много искат задължително да ни набутат всички входове с такива домоуправители, но малък вход от 4 етажа като нашия например няма нужда от такива.
  • 7 Вуй

    4 0 Отговор
    То Пловдив отодавна надмина Перник
  • 8 всичко е оллецкано

    5 0 Отговор
    Не в итрябва домоуправител!
    направете си ОС и си изберете управителни органи.
    А "домоуправитвля" заменете с домакин - ваш подчинен!
    няма някакъв си който се храни с вашите пари да в икомандори я!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Хапартаментите не са жилища ,а боксове за мързеливи прасенца.

    Купете си истинско жилище –КЪЩА с малък двор и зеленина.
    И нема да имате домоИзправител и стотина гнесни съседи.