Last news in Fakti

13 Септември, 2023 22:17 6 202 12

Проблем със спирката в "Княжево"

  • княжево-
  • спирка-
  • реновиране-
  • граждани

Не се реновира по начин, договорен с жителите на квартала

Последната спирка на трамвай №5 в кв. "Княжево" трябваше да бъде реставрирана в своя автентичен вид. Казусът бе съпътстван от граждански протест, среща на граждани с инж. Ангел Джоргов – зам.-кмет в сектор „Обществено строителство“ към Столична община. Чу се и мнението на инж. Теодор Петков, кмет на район „Витоша“, припомня БНР.

Как се развива ремонтът до този момент, разказва Любо Стефанов, представител на фейсбук групата "Княжевецъ".

По думите му, предварителна среща във връзка с ремонта на спирката е била проведена още преди 2 години с инж. Джоргов и кмета на район "Витоша" инж. Теодор Петков „с идеята да уточним как виждаме ние нещата и как те ги виждат, да сравним вижданията си и да ги уеднаквим, доколкото е възможно".

"Тогава се обединихме около идеята, че на тази спирка би и подхождало едно по-красиво, художествено осветление, би и подхождала една по-красива ограда, която не е типичния тръбно решетъчен парапет и още няколко неща“, споделя Стефанов и допълва, че след проведения протест, се случва точно обратното на договореното – не може да бъде сложен по-красив парапет, нито да се сложат хубави фенери, или лампи, които биха подчертали стария облик на спирката. Тоест, поетия ангажимент няма да бъде изпълнен.

От група Княжевецъ определиха доводите на Столичната община да не изпълнят поетия ангажимент като несериозни.

Не се е реализирала и добрата идея предложена от граждани, да се обособят билетен и туристически център, поради непосредствената близост на спирката до планината, посочи още Любо Стефанов. Вместо това започва зазиждане на прозорците на автентичния билетен център, „за огромно съжаление стана ясно, че тези зазидани гишета няма да бъдат отворени, защото най-новото което разбрахме е, че там ще се обособи диспечерски център", съобщи Любо Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Царят

    27 1 Отговор
    Царят е построил тази линия за един месец само с ръчен труд, а Фандъкова ремонт вече трета година. Още един факт за продажността вГЕРБ.
  • 2 Перо

    11 4 Отговор
    Кметицата и ГЕРБерите от СОС са вредни! Да ги изметем на изборите, заедно с джендърията от сглобката ПП/ДБ!
  • 3 За протокола

    12 0 Отговор
    Политиците у нас също действат така - обещават едно, за да ги изберат, а после правят съвсем друго.
  • 4 Ганьо

    2 4 Отговор
    Когато царя я е стрил дядоти едва ли е бил в София едва ли е карал нещо друго освен каруца и едва ли е мрънкал за щяло и нещяло . Вижте си първо вашите дворове и тогава намирайте кусури на другите.

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пикалня

    6 0 Отговор
    Бетонна в соц стил отвсякъде Княжевската спирка от 30 години е просто една смърдяща пикалня, убежище на бездомни кучета и вонящи несретници, зона на всякакви зарази.
    Трябва изцяло да се подмени със светло и видимо пространство!
  • 11 ГаНьоМаньо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо":

    То проблема на днешното време е, че всеки си гледа само двора и буквално пред входа на къщата му вече е трагедия (дупки, изпотрошен асфалт и т.н.) ... а вътре райграс - цвете. Та Трябва умернено ... хора трябва да работят за общото благо, но като 80% от хората са заети да служат на чужди фирми в сферата на услугите ... как да възпиташ поколение което задружно може да седне и да разреши квартален и градски проблем ? За мен трябва да има доброчолчески екипи, който примерно искат да извършват значими големи проекти, защото сред тези хора има и архитекти, стройители, електротехници .... всичко от което иначе виждаме че се не отива за тези хора.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГаНьоМаньо":

    Буквар спешно