Last news in Fakti

19 Септември, 2023 17:35 2 720 5

Щат ограничава продажбата на имоти на чужденци

  • сащ-
  • флорида-
  • чужденци-
  • покупка-
  • имоти

В „черния списък“ на Флорида са руснаци и китайци

Щат ограничава продажбата на имоти на чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

Губернаторът на Флорида и кандидат за президент Рон ДеСантис подписа документ, с който влязоха в сила редица ограничения за чуждестранните купувачи на имоти. А именно се забранява:

* да купуват земеделска земя (забраната не важи за обикновени апартаменти и къщи).

* да купуват всякакви обекти до 32 км от летища, военни бази и така наречената „критична инфраструктура“.

Тези драстични законодателни промени могат да доведат до значителни проблеми на пазара на недвижими имоти, предупреждават брокери. На първо място са възможни допълнителни проверки за всички купувачи с руски, китайски, ирански имена, което ще усложни процеса на закупуване на недвижим имот. На второ място трудно е да се разбере кои недвижими имоти са обект на забраната, тъй като няма официална карта на местоположението на „критичната инфраструктура“.

Местни посредници и неправителствени организации, които работят с китайците (основните чужденци на този пазар), вече водят дела за обявяване на закона за противоконституционен.

Дори Министерството на правосъдието заведе дело: „тези незаконни разпоредби биха навредили сериозно на хората просто поради техния национален произход, нарушават федералния закон и подкопават конституционните права...“, се посочва в изявление.

Подобни ограничения съществуват в много страни по света. Например в Турция руснаците и украинците не могат да купуват имоти по Черноморието, тъй като за тях това са гранични зони. Често е необходимо да се поиска разрешение от местните власти за извършване на транзакция - тази процедура обикновено е формална.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Те изкупиха

    5 3 Отговор
    половин Флорида !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мен

    0 1 Отговор
    И на Ву и му е забранено да купува а и да продава. Ще си седи в гарсониерата в Обеля и само ще примигва

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Закаснявате ривере