Last news in Fakti

26 Септември, 2023 09:21 1 937 10

Какво купуват и наемат на най-луксозния пазар на имоти

  • оае-
  • дубай-
  • жилища

Август - най-успешният месец за пазара на недвижими имоти в Дубай

Какво купуват и наемат на най-луксозния пазар на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Над 10 000 е броят на реализираните през август тази година сделки с недвижими имоти в Дубай. Това е ръст от 17.78% спрямо същия месец на миналата година. Стойността на транзакцията се увеличи с 34,1% до 30,41 млрд. AED (над 7,3 млрд. EUR). И двете цифри са рекордни за десетилетието.

През август 57,5% от купувачите на недвижими имоти са търсили апартамент, а 42,5% са се интересували от вили и таунхауси - подобни са били и през предходните месеци.

В същото време на пазара на наеми 78,5% от наемателите са търсили апартаменти, а 21,5% - вили или градски къщи. Около 62% от търсещите апартаменти са предпочели обзаведени имоти, а 34,2% - необзаведени. Сред наемателите, които се интересуват от вили или градски къщи, съответните цифри са 54,5% и 42,1%.

Почти половината от транзакциите (49,6%) в Дубай са били за новостроящи се имоти – 41,5% от всички транзакции са били похарчени за тях.

Броят на тези транзакции нараства с 46,6% на годишна база (5165). За тях са похарчени 12,6 милиарда AED (3,1 милиарда евро) - увеличение от над 80%.

Където търсят и купуват. Две трети от всички сделки са реализирани в 10 основни локации. Сред тях са традиционно популярните Dubai Marina, Palm Jumeirah, Dubai Harbour, Dubai Creek Harbour, Dubai Hills, Burj Khalifa, Jumeirah Lakes Towers и Jumeirah Village Circle, както и по-малко популярните преди това места Umm Suqeim Third и Dubai Design District.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дубайка

    0 1 Отговор
    В дубай не бих инвестирал и в кенеф. Ами те нямат централна канализация навсякъде. Не че в България има де, но там си чужденец.
  • 3 Вуй

    1 3 Отговор
    Е са ривере ше ви дръпне една тирада,вие нищо не знаете
  • 4 пенко

    4 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА СИ ВЕЛИКО ТЪП --ЗА ДА ЖИВЕЕШ В ДУБАЙ--- ТАМ ВЪЗДУХЪТ СЕ ВИЖДА !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 На снимката

    3 1 Отговор
    гледам има-няма 10 - 15 крана. Тук пред нас в кв. "Кръстова вада" преброих 20. Явно и без канали и улици пак сме по-добре от Дубай.
  • 7 "Кредит Маркет ООД"

    4 1 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 8 тиквенсониада

    1 0 Отговор
    Купуват и наемат сигурно с чекмеджета пълни с пачки и кюлчета ! Подобни на тези , с които Тиквата ТУЛУП осигури метресата си мис Бикини и дъщеричката Ема !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.