Last news in Fakti

23 Януари, 2024 09:21 3 006 3

Строят най-високата часовникова кула с жилища в света (ВИДЕО)

  • оае-
  • дубай-
  • часовникова кула

Тя ще се намира в Дубай

Дубай отново привлече фокуса на вниманието с поредния си екстравагантен проект. Този пък градът ще заеме челното място сред най-високите часовникови кули в света.

Aeternitas ще бъде най-високата жилищна часовникова кула на планетата със зашеметяващите 450 метра височина. За сравнение, тя ще е четири пъти по-висока от Биг Бен в Лондон и само 22 метра по-ниска от най-високата жилищна сграда в света – Central Park Tower в Ню Йорк.

Aeternitas Tower е резултат от партньорството между базирания в Дубай предприемач на недвижими имоти London Gate и швейцарския производител на луксозни часовници Franck Muller.

London Gate закупи парцел в Dubai Marina, върху който вече имаше недостроена 106-етажна сграда. „Ние вярваме, че часовникът ще се вижда от шест километра поради голямата височина на сградата“, каза Том Хил, координатор за връзки с медиите на предприемача. Той добави, че циферблатът на часовника ще бъде 40 метра висок и 30 метра широк. „Искахме да направим нещо различно, което не е правено досега в Дубай“, каза Хил.

Жилищната част се състои от 649 жилищни единици, с комбинация от апартаменти с една до три спални, в допълнение към вили и имения дуплекси.

С домакинство, портиерски услуги и 24-часов рум сървиз, собствениците и гостите, ще имат достъп до хотелски услуги и съоръжения, но с уединението и комфорта на дома.

Неговите споделени удобства варират от здравни съоръжения, включително фитнес зала, корт за падел, SPA център, йога студио и плувен басейн, до пространства за изкуство и култура като кино, музикална зала и библиотека.

Най-високата часовникова кула в света се планира да бъде пусната в експлоатация през 2027 г., според London Gate.

Името на кулата означава „вечност“ на латински и е вдъхновено от колекцията часовници Franck Muller Aeternitas – един от най-сложните дизайни на марката, който включва „вечен календар“, каза Ерол Балиян, управляващ директор на Franck Muller в Близкия изток и Африка.

Кулата Aeternitas е част от нарастваща тенденция при луксозните имоти в Дубай. Сегментът в емирството процъфтява, а брандираните резиденции – сътрудничество между дизайнерски марки и строителни предприемачи, стават все по-популярни.

Към октомври 2023 г. има 51 завършени проекта в града, цифра, която се очаква да се удвои до 2030 г., според Savills Research, като марки като модна къща Karl Lagerfeld, автомобилният производител Mercedes-Benz и хотелиерите 25Hours обявяват жилищни проекти през изминалата година.

London Gate започна първа фаза от продажбите си миналата седмица, като апартаментите с една спалня започват от 1435 600 USD. „Имаме невероятен интерес от пускането на проекта на пазара“, каза Хил, добавяйки, че през първите два дни London Gate е продал около 30% от първоначално пуснатите 30-етажни сгради, включително всички налични апартаменти с една спалня.

Хил вярва, че един от факторите, стимулиращи интереса, е местоположението на кулата в Дубай Марина, където има недостиг на обекти за развитие, добавяйки, че „емблематична кула“ като Aeternitas е първият проект от този вид, който пробива основите в района през последните няколко години.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Венци от Славия - сикаджията

    3 0 Отговор
    Кой ще гледа часа там? Щъркелите ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Сърдит дедо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Венци от Славия - сикаджията":

    ...Еми там отвънка на един чингел ше виси окачен обществен бинокЕл да мое се гледа колко е саата!
  • 3 хммм

    3 0 Отговор
    Кога ще има такава новина за България??? Кафяволюбци!!