Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2024 11:51 2 427 7

Съседите завършиха строежа на най-големия в Европа претоварен терминал

  • румъния-
  • украйна-
  • терминал-
  • селскостопанска продукция-
  • транспорт

Той ще е за сескостопански продукти и се намира на границата с Украйна

БУКУРЕЩ, 9 април. /ТАСС/. Румънската компания GRAMPET Group завърши изграждането на най-големия в Европа претоварен терминал за селскостопански продукти на границата с Украйна, съобщава румънското издание на списанието Forbes.

Компанията е инвестирала 10 млн. EUR в проекта и започва да го тества. Новият комплекс, който се намира в село Дорнести (окръг Сучава), „трябва да модернизира железопътната структура в региона и да подпомогне реконструкцията на Украйна“, отбелязва изданието.

Още новини от Украйна

„Румъния играе важна роля в работата на коридорите за солидарност, създадени от страните от ЕС за улесняване на транспортирането на стоки от Украйна“, подчерта президентът на компанията Груя Стойка. След избухването на конфликта в Украйна GRAMPET Group осигури транспортирането на повече от 1,5 милиона тона стоки от Украйна.

24-часовият терминал в Дорнешти трябва да осигури „транспортиране на 240 000 тона зърно и други селскостопански продукти от Украйна на месец“. Така то ще се превърне в „стратегическа точка за осигуряване на потока от стоки към пристанище Констанца“. Комплексът с максимален капацитет от 3 милиона тона е оборудван със станция за товарене на вагони с дължина 128 м и станция за разтоварване с дължина 120 м, което ще позволи едновременно разтоварване и товарене на осем вагона.

GRAMPET Group е първата транснационална компания с румънски капитал, както е отбелязано на нейния уебсайт. Основана през 1999 г., компанията е лидер в частния железопътен товарен транспорт в Румъния и Югоизточна Европа.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    6 2 Отговор
    България е залята с токсични осрайнски продукти. Бисквити ,шоколади ,захар ,дори овесени ядки .

    Коментиран от #4

  • 2 гласодупадатели

    1 4 Отговор
    А ние ходим на избори да спасяваме Бойко Нинова и Копейкин да не ги гълчи Митрофанова

    Коментиран от #3

  • 3 въъъх

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гласодупадатели":

    И пращаме Македонци в космоса
  • 4 Казуар

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Майка ти е токсична.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ХАХАХА

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Казуар":

    Аааа ама ревеше ,че си ходил на манифестация кога гръмна Чернобил ,ама тогава не беше демонкрация,а тоталитаризъм ,затова тогава беше токсично всичко . Явно на баща ти семето е пострадало та такъв убавняк те е направил . ХАХАХА
  • 6 AтиОти

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Казуар":

    Ходил съм няколко пъти в Украйна - храната е повече от странна, а щом европейците не се притесняват, че има радиация в държава и решават от там да си гледат пшеницата: Европейска му рабата, само дето дават продукцията от Украйна на по-бедните ... т.е. има избирателен геноцид, като при втората световна, не имало е бели и не-бели немци.... едните са изчезнали първи.
  • 7 "Кредит Маркет ООД"

    1 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма