Last news in Fakti

1 Декември, 2004 00:00 509 0

Най-ниско ниво на ипотечните кредити в Англия от 4 години насам

  • октомври-
  • броят-
  • млрд лири-
  • през октомври
Броят на ипотечните кредити във Великобритания е достигнал през октомври най-ниското си ниво от януари 2000 г., се казва в съобщение на Bank of England (BoE) - Централна банка на Англия, цитирано от АП.

Според доклада на банката броят на заемите за закупуване на недвижимо имущество е паднал до 83 000 през октомври, срещу средно 94 000 за предходните три месеца.

Средната стойност на заемите също се е понижила - до 21,1 млрд. лири, или с 0,6 млрд. лири по-малко от септември и с 1,9 млрд. лири по-малко от средната стойност за предходните три месеца.

"Броят на ипотечните заеми се е понижил през октомври с 35% спрямо най-високото им ниво през миналия декември", коментират анализатори, добавяйки, че ако нещата продължат да се движат в същия темп, ще се стигне до понижаване на цените на имотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА