Last news in Fakti

23 Май, 2005 00:00 423 0

Община Русе продава за 140 000 EUR терените за френския завод

Община-Русе гласува да продаде за 140 000 евро терена от 140 000 квадратни метра в новия Индустриален парк, на който френската компания Montupet S.A. смята да построи завод. Проблемът бе обсъден на извънредна сесия на общинския съвет на Русе.

Най-много спорове предизвика фактът, че собствеността на цялата площ, на която ще се изгражда Индустриалната зона, бе прехвърлена преди време бевъзмездно от правителството на Община-Русе. Под въпрос са и гаранциите за обещаните работни места, смятат общинарите.

Преди година теренът бе предвиден за строителството на завода на турската фирма "Шишеджам", която обаче избра Търговище заради данъчните облекчения. Заводът, който ще бъде построен за три години, ще започне да произвежда алуминиеви автомобилни части за световните марки "Рено", "Пежо", "Ауди" и "Форд". Инвестицията е на стойност над 70 млн. лв. Проектът ще бъде реализирана на етапи, като ще бъдат създадени 867 работни места. Заводът ще се намира в северозападната част на Индустриалния парк. Той се явява инвестиция от клас А, при която държавата се ангажира да осигури инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА