Last news in Fakti

11 Юли, 2005 00:00 470 0

Автоселище строи вносителят на „Ситроен”

  • ситроен-
  • разгърната-
  • комплекса-
  • сграда-
  • корпорация-
  • автомотор-
  • център-
  • автомобили-
  • склад-
  • автомотор корпорация-
  • разгърната застроена площ
Строителството на уникално за България автоселище, разположено на площ от 30 декара в Божурище, започна вносителят на "Ситроен" "Автомотор корпорация". Първата копка на комплекса бе направена в присъствието на областния управител на София Олимпи Кътев, регионалния директор продажби на "Ситроен" за Източна Европа Мишел Вижие, ръководството на "Автомотор корпорация" и ВИП-гости.Теренът граничи на север с международния път Е-80, а на юг с главната улица на Божурище - бул. "Европа". Той ще се състои от пет самостоятелни сгради, разположени в богата паркова среда с необходимите паркинги и връзки.

Обликът на комплекса ще дава атрактивна сграда с разгърната площ 10 470 кв. м и лице към международната магистрала. В нея ще бъдат разположени голям магазин за леки автомобили, резервни части и аксесоари, обслужващи офиси на две нива, както и бюфет със зона за рекреация. В същата сграда са проектирани и експрес-сервиз, голям склад, основен сервиз с механика, автомивка, каросерийно и авторепаратурно с бояджийни камери. В подземната й част ще се намират склад за 120 нови автомобила, инсталационни и битови помещения.

В южната част на комплекса до бул. "Европа" ще бъде изградена шестетажна сграда с разгърната застроена площ 5600 кв. м за основната администрация на "Автомотор корпорация" и център за обучение на кадри на фирмата.

Третата сграда ще е предназначена за инженеринговата дейност на фирмата вносител. Тя ще е с разгърната застроена площ 2500 кв. м и в нея ще се преоборудват в линейки, бусове, лекотоварни и други специализирани автомобили основно моделите "Джъмпер" и "Берлинго".

На втория етап от изграждането на селището "Ситроен" ще се изградят останалите две сгради. Първата - Еурооказион за автомобили втора ръка, реновирани от "Автомотор корпорация", офис и склад за масла. Втората с разгърната площ от 4500 кв. м ще е многофункционална с търговска част - магазин за хранителни, битови стоки, както и стоки за спорт и развлечения, аптека, банков и застрахователен офис, спортно-възстановителен център с открит и закрит басейн, фитнес, сауна, СПА-център, лекарски и зъболекарски кабинети, ресторантска част, детски кът със занималня, две компютърни зали и клуб-библиотека "Влюбените в Ситроен".Предвижда се селището да бъде завършено до края на 2006 г., като в него ще бъдат вложени над 10 млн. евро. С изграждането на комплекса търговско-сервизните центрове на "Ситроен" в България ще достигнат 21.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА