Last news in Fakti

26 Юни, 2014 16:39 1 535 2

ДНСК: 10 незаконни имота в Аспарухово

  • аспарухово-
  • наводнение-
  • днск-
  • данов
ДНСК: 10 незаконни имота в Аспарухово - 1
Снимка: БТА

ДНСК е установила 10 незаконни имота от пета категория в зоната на квартал „Аспарухово” – улиците „Горна студена” и „Гривина”, където се случи трагедията в края на миналата седмица. Премахването им е изцяло от компетенцията на общинската администрация. В останалите части на "Аспарухово" са изследвани още 40 поземлени имота – частни и общински, съобщава БНР.

От ДНСК са установили поставянето и на 4 тръби с общо сечение 1.20 метра и дължина 6 метра в стеснението на канала в долната му част. Над тръбите има бетон и земен насип и е изградено подобие на мост, но няма документи доказващи законността на обектите. Предполага се, че именно тръбите и насипа са запречили водната маса, както и парапет, в който са се натрупали изхвърлени боклуци, автомобилни гуми, клони. Втората приливна вълна пък е причинена от микробус, преобърнат от течението в широката едва 3 метра ул. "Горна студена".

Регулационният план на кв. "Аспарухово" е изработен през 1992 г., но не е влязъл в сила, тъй като е бил обжалван. „През 2012 г. влиза общ устройствен план на Варна, в който колегите са предугадили опасността от подобно бедствие и там е поставен вече път, който би трябвало да спре или да реши донякъде проблема”, каза обясни пред БНР министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    1 0 Отговор
    ами узаконете им ги и ги обещетете та нали тия са от верния кибабчи електорат
  • 2 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Защо лъжат? Над 80% от къщите са незаконни. Даже собственици на места нямат още нотариални актове за тях. Някой ще покаже ли кой ИЗВЪНземен българин има наториален акт?