Last news in Fakti

6 Април, 2015 16:48 3 389 2

Майсторът убил дядо с чук е висшист, съден за измама

  • майстор-
  • дядо-
  • чук-
  • вишист-
  • съден-
  • измама

Тихомир размазал с чук главата на възрастния мъж, след което разчленил тялото на убития дядо и напъхал останките му в чували

Майсторът убил дядо с чук е висшист, съден за измама - 1
Снимка: gramofona.com

Фаянсаджия с висше образование от Лесотехническия университет и стара присъда за измама е обвинен в жестокото убийство на 88-годишния дядо Георги от Черноморец, съобщи gramofona.com.

49-годишният Тихомир Трифонов застана пред съда днес, след като от Окръжната прокуратура поискаха удължаване на срока на задържането му.

Държавното обвинение настоява той да остане в ареста, тъй като е направил пълни самопризнания за престъплението, а освен това вече са събрани и други доказателства, които го уличават в убийството.

На 2 април Тихомир размазал с чук главата на възрастния мъж в апартамента му на ул. „Гладстон” в Бургас. Това е станало около 14 часа, съобщиха ден след убийството от бургаската полиция. След това Тихомир отишъл до железарски магазин, купил найлонови чували, трион и белина и се върнал в жилището на жертвата си, за да прикрие следите от убийството.

Тихомир разчленил тялото на убития дядо и напъхал останките му в чували. После ги натоварил в автомобила си и ги изхвърлил в горичка край Горно Езерово. Разследващите са иззели и запис от охранителната камера на железарския магазин, на който ясно се вижда как Тихомир купува необходимите му неща, за да прикрие убийството.

Според информация на полицията, Тихомир е бил нает от 88-годишния Георги да ремонтира апартамента му в Бургас. Мъжът е от Видин, въпреки че в момента е с чисто съдебно минало, той е съден преди години за измама, стана ясно на днешното заседание.

Постоянният адрес на Тихомир Трифонов е във видинския град Дунавци, но повече от 2 години той живеел в Свети Влас. Работел само като фаянсаджия и пред магистратите заяви, че печелел достатъчно, за да се издържа и плаща наем.

Като негови защитници в съдебната зала застанаха адвокат Димо Гочев и бившият зам.-правосъден министър Димитър Бонгалов. Това е първото наказателно дело на Бонгалов в качеството му на адвокат от Бургас.

Самият той призна, че е поел случая по молба на свои познати. След минути състав на Бургаския окръжен съд трябва да реши дали Тихомир Трифонов остава за постоянно в ареста или ще бъде пуснат под домашен арест, както поиска защитникът му Гочев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитлер

    2 0 Отговор
    Такива нищожества трябва директно на електрическия стол да ги слагат да седнат!
  • 2 Ооооо

    1 0 Отговор
    направо се побъркахме като народ, мине се не мине месец и става някакво брутално убийство за абсолютна глупост или смешни пари!