Last news in Fakti

30 Юли, 2015 13:31 1 873 7

САС намали доживотната присъда на Чеци на 19 г. затвор

  • николай русинов-
  • чеци-
  • яна кръстева-
  • доживотна-
  • присъда-
  • затвор-
  • намали

Софийска апелативна прокуратура ще протестира това решение

Софийският апелативен съд намали доживотната присъда на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина на 19 години, съобщиха от „24 часа“.

Наказанието му бе намалено защото Чеци бе оправдан по два от елементите на обвинението за съучастие и за особена жестокост. Според САС Чеци не е убил Яна в съучастие с други неустановени лица. Освен това не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин. За това втората инстанция не намира, че извършеното от Чеци престъпление се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание доживотен затвор. Апелативният съд изтъква още, че СГС в доживотната присъда не е посочил доводи и аргументи за "изключителната тежест" на извършеното от Русинов убийство. Освен това Апелативният смята смята, че Градския съд е надценил обществената опасност на личността на Русинов и не е извършил обоснован и задълбочен анализ, дали най-тежкото наказание е удачно.

"Наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст. В крайна сметка това не следва да е разплата и отмъщение за стореното от от подсъдимия", пише в мотивите на съда. САС променя и първоначалния режим, при който Чеци ще изтърпи наказанието от специален на строг. Наказанието не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховният касационен съд.

От Софийска апелативна прокуратура съобщиха, че прокуратурата ще протестира това решение, тъй като счита, че наказанието е явно несправедливо ниско и несъответно на степента на обществена опасност на деянието и дееца. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Нещастни магистрати!!! Я да дефинират каква е разликата между особена жестокост и убийство по особено мъчителен за жертвата начин???
    с кеф бих ги смазал от бой по особено мъчителен за тях начин!!!
  • 2 разбирач

    1 1 Отговор
    хаха бг правосъдие - за убийство да се дава колкото се може по-леката присъда, иначе съдията го уволняват или местят из по-долните етажи... обаче е спуснато отгоре всичко това - американските рогати, соросоиди, еврогейска политика, дето ни упрвлява и унищожава и американска ... абе изобщо трябва да се провежда геноцид по всякакъв начин над населенията от бившия соц. строй... да се рушят устоите по всякакъв начин, да се разврати населението, да няма морал, ценностната с-ма да се опорочи, да се сплашва, да му сервират всеки ден лоши новини на бедния човечец, да се завземе въздушното им пространство, за да пръскат американците химикалите и вируси, и бактерии... да се насочват после и климатичните оръжия към тия региони, убийците да са на свобода или възможно най-малко в затворите... тоя нечовек ще излезе след 14г. и ще е*е пак отново по груб начин и е голяма вероятността пак да убие жена! това е евроценностната с-ма... да сте роби и да живеете колкото се може по-малко, а през това време да сте много бедни, гладни и да сте навити да бачкате за малко пари, които пари не съществуват, а са в пластнаса и с дигитални числа... американската с-ма и лайв стайл по тия земи нашите и из бившите руски колонии:) и докато не си отвочите очите и не се разбонтувате, то ще е така и ще гледате децата си как боледуват, как си продават плътта, как влизат по затворите, как много рано умират... защо не се бонтувате?
  • 3 Жопаглавъй

    2 0 Отговор
    Очаквайте следващата новина, че е под домашен арест
  • 4 Илия

    0 0 Отговор
    Принципно, каквато и присъда да получи, няма да върне момичето...а 19 години са много време. Като излезе, ще е почти пенсионер (само, че с нищо няма да е допринесъл за държавата).
  • 5 Хитлер

    2 0 Отговор
    Кога бе май...а му д...а ще върнат смътното наказание? Такива като този трябва да се пържат на електрическия стол а ние , ще платим с удоволствие сметката за тока!
  • 6 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ЗАЩО ГОРКИТЕ РОДИТЕЛИ
    ДЕМЕК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СЛЕД 8Г
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Ах къде е БАИ ТОШО, И БЕЛЕНЕ ТАКИВА КАТО ТОЗ ГИ ДАВАХМЕ НА ПРАСЕТАТА.