Last news in Fakti

26 Август, 2015 11:55 1 512 2

Откриха 1 тон и половина нелегална ракия

  • откриха-
  • половина-
  • нелегална-
  • ракия

Дължимият акциз за задържаното количество от тон и половина е над 6700 лв

1 524 л. наливна ракия без документи за платен акциз задържаха служители на Митница Лом, съобщиха от Агенция „Митници“.

Алкохолът е открит в гр. Дунавци, община Видин, при проверка на служители от сектор "Оперативен контрол" на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Лом. Проверен е специализиран малък обект за дестилиране (СМОД). В складово помещение на обекта са открити 600 л. ракия без документи. При последвала проверка в жилищни сгради, граничещи с обекта и стопанисвани от същото лице, са открити още 924 л. от същия алкохол. Взети са проби, работата по случая продължава.

Дължимият акциз за задържаното количество от тон и половина е над 6700 лева.

Според Закона за акцизите и данъчните складове специализираните малки обекти за дестилиране или така наречените „казани" са единствените обекти, в които се изварява ракия за лично потребление. Клиентите имат право да изварят от собствени плодове неограничено количество ракия, като само за първите 30 л. използват намалена на половина ставка (около 2,20 за литър в зависимост от алкохолния градус), а за останалите стандартната ставка от 4,40 лв. за литър. Задължение на казанджията е да отчита количествата пред митническите власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прасе

    0 0 Отговор
    Тия ушевите как ше се накърпят с тая ракия хахахахх
  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Ехааа за 6000 лева-буууум . А за Цветанов дето вика колко щял да си има кметове и разни подлоги - нищо!!!!Егати държавата!!!