Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 12:07 1 057 0

Опасен рецидивист предаден на съда

  • рецидивист-
  • предаден-
  • съд-
  • грабеж-
  • блудствал

Иван Алексиев извършил грабежи над две жени и блудствал с едната от тях

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Иван Алексиев за грабежи над две жени и блудство с едната от тях в гр. София.

Алексиев вече 8 пъти е бил осъждан, от които шест пъти за грабежи и два пъти за блудствени действия над жени.

На 01.04.2015 г. млада жена вървяла по локалното платно на бул.” Цариградско шосе” в посока ж.к. ”Младост” в столицата. Тогава била забелязана от обвиняемия Алексиев, който тръгнал след нея. Когато жената преминала ”кръговото” на 4–ти километър, той решил, че мястото е подходящо, за да я нападне. Алексиев застигнал в гръб жертвата си, която се движела по тротоара, хванал я здраво с две ръце през тялото и успял да я издърпа в близките храсти. Съборил я на земята и започнал да я души, като със заплашителен тон казал да му даде каквото има в себе си. Жената се подчинила и започнала да предава на Алексиев вещите, които носела. През цялото това време извършителят не спирал да й нанася силни удари по главата. Казал й да мълчи, ако иска да запази живота си. Тъй като жената в един момент се развикала за помощ, Алексиев отново започнал да я души. Този път обаче много по–силно. Тя усетила, че не може да си поема въздух и още повече изпаднала в паника. В този момент нейният нападател си разкопчал панталона и започнал да блудства с пострадалата, която от страх за живота си не смеела да окаже съпротива. После Алексиев си тръгнал, като жената успяла да огледа лицето му и добре да го запомни.

На следващия ден – 02.04.2015 г. Алексиев решил по идентичен начин да нападне друга жена. По тази причина отишъл в същия район на столицата. Скоро забелязал млада жена, която вървяла по локалното платно на бул. ”Цариградско шосе ”. Когато достигнала мястото на престъплението от предния ден, обвиняемият Алексиев се затичал към нея и я настигнал отзад. Блъснал жертвата си силно с ръце по гърба, при което тя паднала на тротоара. Тогава нападателят се хвърлил върху нея и започнал да я души. Пострадалата успяла да извика за помощ, при което Алексиев започнал да я души още по – силно и същевременно да я натиска към земята. Казал да му дава парите и телефона си. Уплашена от случващото се, жената се подчинила. Когато взел нейните вещи, Алексиев пробвал да издърпа жената встрани към храстите на по–удобно за него място. Досещайки се какво предстои, жената със сетни сили отново извикала за помощ. В този момент наблизо минавал мъж, който видял какво се случва и се насочил към местопрестъплението. Това спасило жената от предстоящото издевателство над нея, тъй като Алексиев побягнал с нейните вещи.

Двете жени разпознали извършителя, който бил задържан от полицаите.

По делото на Алексиев вече е наложена мярка за неотклонение ”Задържане под стража ”.

Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА