Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 14:40 953 1

31 нелегални имигранти са задържани на "Тракия"

  • нелегални-
  • имигранти-
  • задържани-
  • тракия

Двама каналджии са задържани

31 нелегални имигранти са задържани на АМ „Тракия”.

Те са мъже, като сред тях има и непълнолетно момче. Хванати са в 10 часа днес в района между Богомилово и Чирпан малко след Стара Загора. Хората са пътували с два микробуса от Бургас към София.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е започнато бързо производство срещу двамата трафикамти - Мариян П., на 32 г. от гр. София и Благовест Г., на 28 г. от гр.София, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона .

На 30 октомври 2015 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на град Стара Загора, в посока запад към град София,  се движел микробус „Fiat Ducato“ със софийска регистрация, управляван от Мариян П.  Непосредствено до водача на автомобила пътувал Благовест Г. от гр.София. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което той и спътника му били задържани от патрулиращите полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 31 лица от Афганистан,  между които 2 малолетни и 7 непълнолетни деца. Те влезли  в България без документи за самоличност. Всички лица са от мъжки пол.

Водачът, спътникът му и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Мариян П. и Благовест Г. от гр.София да бъдат привлечени като обвиняеми и да бъдат задържани в ареста за срок от 72 часа.  Обвинението ще бъде за престъпление, че в съучастие по между си като извършители, с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагали чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Оставяйте ги да отиват в западна европа не виждате ли,че те живеят по богато от нас , и не искат да живеят бедно ,а богато както европейците.Те бягат от нас нии се натискаме и ги прибираме???НЕ МОГА ДА ВИ СЕ НАЧУДЯ ЧАК????