Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 15:44 1 319 0

Само за седем дни крадец на автомобил получи присъда

  • присъда-
  • крадец-
  • коли-
  • автомобили-
  • седем дни

Само за седем дни крадец на автомобил беше осъден, съобщиха от прокуратурата.

Разследването на Районна прокуратура-Пловдив по бързо производство срещу 35-годишен мъж е приключило за седем дни от извършването на престъплението, през който срок са били разпитани свидетели, изготвен е фотоалбум, извършена е оценъчна експертиза.

Пловдивчанинът се е признал за виновен и е осъден на 11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Мъжът с инициали Х.М. е признат за виновен за това, че на 24 октомври 2015 г., събота, към 3 часа през нощта, отишъл пред дома на пострадалото лице Г.И. в район “Южен” в гр. Пловдив. Двамата се познавали отпреди.

Г.И. бил паркирал автомобила си, марка “Хонда Сивик”, пред жилищната кооперация, където живеел. Х.М. използвал собствен контактен ключ, който не бил предназначен за конкретния автомобил и не му бил предоставен от собственика, за да го приведе в движение.

Собственикът чул шум и след извършена проверка установил, че автомобилът липсва от мястото, където бил паркиран. Подаден е сигнал на тел.112. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив започнали незабавни процесуално-следствени действия. Отнетият автомобил е бил открит в гараж в район “Южен” за около 30 минути.

Районен съд-Пловдив одобри споразумение в съдебното производство, което е окончателно. Със същото определение на съда отнетият автомобил е върнат на собственика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА