Last news in Fakti

15 Януари, 2016 11:24 7 732 8

Пребиха журналист с бухалки

  • стоян тончев-
  • журналист-
  • пребиха-
  • бухалки-
  • христо монов

31-годишният мъж е настанен в болница със счупен нос, отоци по лицето и тялото, рани в областта на главата и комоцио

Пребиха журналист с бухалки - 1
Снимка: Фейсбук

Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил жестоко пребит снощи. Двама непознати мъже са ги нападнали и пребили с бухалки.

Инцидентът е станал около 23 часа, близо до улица "Солна" 7 в Поморие. Тончев се е прибирал пеша към дома си, когато са го нападнали.

След побоя 31-годишният мъж е настанен в бургаската болница със счупен нос, отоци по лицето и тялото, рани в областта на главата, комоцио, изкривена челюст и множество травми.

На профила си във Facebook той е публикувал снимки, на които се виждат сериозни поражения по лицето му. По думите на Тончев докато го удряли, нападателите го питали: "Докога ще пишеш?". Според него побоят е свързан с работата му. Той е убеден, че побоя е свързан с публикации в неговия сайт, в който атакува основно работата на администрацията и на кмета на Поморие. Подчертава, че не е писал от два месеца, така че подозира подготвена атака за стари статии.

Тончев е видял един от нападателите си, но казва, че не го познава. Журналистът поясни още, че предстои да му се направи скенер, за да се прецени необходимостта от операция.

През октомври 2015 година Тончев бе кандидат-кмет на Поморие от Партията на зелените. Той стана известен и в предизборната кампания с колажа, който промушва октопод с меч.

От районна прокуратура Поморие заявиха, че се провежда разследване на инцидента. Разследването е за причинена средна телесна повреда – разстройство на здравето, временно опасно за живота, от неизвестни извършители.

На 14.01.2016г. около 23.00 часа,  Стоян Тончев се е движил по улица „Солна“ в гр. Поморие, когато е бил нападнат от две непознати за него лица, едното от които е било с маска, уточняват от прокуратурата. Двамата нападатели са нанесли жесток побой на журналиста, като са му причинили сериозни телесни наранявания. Нанасянето на побоя  е станало в близост до сградата на Община Поморие. В момента пострадалият се намира на лечение в болницата Бургас, а прокуратурата е разпоредила на органите на МВР незабавно издирване и задържане на извършителите.

Извършен е оглед на местопроизшествие. Разпитват се свидетели.  Назначена е съдебно медицинска експертиза. Изясняват се мотивите за извършване на престъплението, уточняват от прокуратурата.

Разследването продължава.

От Съюза на българските журналисти (СБЖ) осъдиха нападението над журналиста Стоян Тончев. 

"Ние считаме, че този престъпен акт е безпрецедентно посегателство срещу свободата на словото и правото на изразяване. Многократно сме настоявали пред Народното събрание нападението над журналисти да бъде криминализирано. Призоваваме за бързи действия и разкриване на извършителите, както и за справедливо наказание. Недопустимо е бухалки да бъдат противопоставяни срещу правото журналистите да информират обществото, да търсят и показват истината", заявиха от там.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    2 1 Отговор
    Не само журналист ще бъде пребит, а всеки от нас, щом казваме истината за мръсното и долно упрамление на Тиквока, те смело вече се заканват. Некомпетентната министърка докато беше на брифинк, непрекъснато размахваше пръст и накрая се изцепи тъпо, така както и са и познанията за МВР, че"Който говори срещу МВР, застрашава националната сигурност". Тази прислужница какво си въобразява?
  • 2 Кобрата

    1 0 Отговор
    Това ще са само пратеници на кмета...
  • 3 кмета

    0 0 Отговор
    НА КМЕТА ци-АТА ЖЕНАТА.
  • 4 борсук

    0 0 Отговор
    За каква национална сигурност се говори тука след като всеки ден има пребити всеки ден има убити тя министърката е искала да каже че хората които хулят МВР застрашават Държавната сигурност демек на хората от властта.Така че всички драскачи и писарушки нека си мълчат да не би да вземе нещо да се промени в тая бандитска държава.Всеки ден по този начин всички институции в Бг подтикват хората да изчезват от тука с цел да им освободят територията.Аз не знам да има институция която да работи в полза на хората навсякъде само проблеми и спънки.
  • 5 чавдар

    0 0 Отговор
    това ще да е Тиквата -бойко,
  • 6 Plodviv

    0 0 Отговор
    Докога това Недоразумение ще управлява МВР???
  • 7 CCCP

    0 0 Отговор
    Това сигорно са трите понички.
  • 8 коректор

    0 0 Отговор
    Мутренска държава с калпави управници работещи в полза на мутрите! Всички са един дол дренки! Жалко за невинния човек! А вие като пишете се старайте да не правите елементарни грешки, като "брифинГ" и "сигУрно"!