Last news in Fakti

16 Януари, 2016 17:46 4 853 8

Братята, обвинени в убийството на Тодор, не могат да напускат страната

  • тодор йорданов-
  • тодор-
  • убийство-
  • забрана-
  • напускат-
  • страната-
  • братя-
  • дамянови
Братята, обвинени в убийството на Тодор, не могат да напускат страната - 1
Снимка: БТА

След произнасянето на Окръжния съд във Враца, с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража "не бе уважено, още същия ден Окръжна прокуратура - Враца наложи забрана за напускане на страната на Иван Дамянов и Десислав Дамянов, съобщиха от прокуратурата.

За наложените мерки за процесуална принуда са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната ни без разрешение на прокурора.

Налагането на забраната за напускане на страната се извърши след определянето на различна от поисканата от прокурора мярка за неотклонение, тъй като преди това, поради задържането им, такава мярка не е била необходима.

Факти.бг припомня, че Дамянови вчера бяха освободени под домашен арест, а един от мотивите е, че след 2 аутопсии в заключенията на медиците липсва причината, довела до смъртта на ученика. Според експертите нанесените му над 20 удара са причинили болка и страдание на момчето, но не са довели до фаталния край.

Съобщено бе и това, че една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор отрекоха той да е имал подобни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    0 0 Отговор
    Ako убиеш човек с ъс сърдечни проблеми не се води убийство. Значи ли че ако умре човек с слаба физика от побой не се води убийство.Виновна е слабата физика че не е съумяла да издържи побоя.Много правосъдни служители протриват ръчички за големи парички.
  • 2 до 555

    1 0 Отговор
    555, извини ме, но като ти е слаба физиката не слизаш да се правиш на бияч пред гаджето, нали? И то с метален бокс! Само, че той тренирал бойни спортове и взел, че си повярвал и взел, че .... финала е ясен.
    За какво прикриване говориш? Смяташ, че тези братя са богаташи и ще плащат на някого? Това е несериозно.
  • 3 555

    0 0 Отговор
    Нищо против братята а против тълкуването на деянията в бълг. правосъдна система.Някъде между редовете пишеше че след клаксона двамата братя са започнали да трошат колата на ученика.Това би афектирало и водач неповярвал си колко е добър боец..Станно че този факт умишлено не се споменава вече,атой е много важен...Богати или бедни двамата братя ще бъдат добре издоени...
  • 4 Юлиан

    0 0 Отговор
    Между това да:
    - отблъснеш нападение
    - биеш някого
    - пребиеш някого
    - убиеш някого
    Има много голяма, фундаментална разлика. Законът и моралът не дават право да убиеш някого, освен ако няма друг начин да предпазиш собственият си живот (или живота на другиго).
    Да държат двама и налагат трети, при това физически много по-слаб от тях не е отбрана, Това е убийство.

    Другото са малоумни обяснения - кой как излязъл, какво казал и т.н. Можели са да го ошамарят и пуснат, не да го убиват от бой. Впрочем убиването от бой не изисква да размажеш човека - стига да поразиш някой важен орган. Затова не се удря в областта на слепоочия, сърца, чернен дроб и т.н. - именно защото може човекът отсреща да има някакъв проблем и дори сам да не знае за него. И защото никой нормален човек не иска да бъде убиец. Да оправдава някой убийството с това, че жертвата тръгнала да се разправя, е малоумие.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Найденов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Юлиан":

    Господин Юлиан, когато някой си паркира колата, сложи си бокса, пресрещне те и ти удари едно круше в слепоочието, Вие ще му искате медицинско дали може да носи на бой и на колко години е??? На мен така ще ми причернее....
    По добре и полицията да си прегледа архивите, дали няма други побои с бокс, при които извършителя да е избягал!
    И НЕ ОБИЖДАЙ ДРУГОМИСЛЕЩИТЕ С ИЗРАЗИ КАТО "МАЛОУМНИ СЕЛСКИ..."
  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Юлиан":

    Най-вероятно не ви се е случвало през изминалите 20г. да участвате в непредизвикан от вас уличен бой,да видите каква злоба се е натрупала в младите.Успеят ли да ви свалят на земята,скачат ви върху главата,и хич не мислят.За това законодателя е решил:Този който скъсява дистанцията към вас и навлиза във вашия жизнен периметър,и както ползва помощно средство,както е в случея,то вие сте нападнат и може да се отбранявате както намерите за добре.Ако братята бяха някакви хрисими кротки момчета,сега можеше да са със серия фрактури в болницата.Виждал съм как сам човек боксьор не особено тежък попилява 8 човека по големи и тежки от него.Виждал съм в казармата,как едно 18г.момче на косъм не си отиде от нервна криза,без да диша,без да мърда след един лек шамар зад врата от старшината.Поничките не са ми копали на лозето за да ги защитавам,но с неразумните си действия момчето бог да го прости е дало много хляб в ръцете на адвокатите на поничките.
  • 7 аз съм Тодор

    0 0 Отговор
    Гадните мазни поници - НАРКОДИЛЪРИ и УБИЙЦИ !!! За това ги прикриват - на кого са угодни и колко ли купени Ченгета, Доктории, Съдии и Държавници се крият зад тях??? СМЪРТ за тази паплач, която убива децата ни или ги склонява към самоубийство с дрогата, за която направиха това ужасно зрелище.
  • 8 Найденов 2

    0 0 Отговор
    Браво господин Юлиан - най-адекватния и верен коментар до сега!!! Но все пак за Убийците-Наркодилъри до живот или смърт.