Last news in Fakti

26 Януари, 2016 11:57 1 950 0

Домашен арест за обвинените за убийството във Враца

  • враца-
  • тодор-
  • поничките-
  • убийство-
  • обвинени

Апелативният съд в София пусна под гаранция двамата братя Иван и Десислав Дамянови, известни с прозвището Поничките, които са обвинени за смъртта на 18-годишният Тодор Йорданов от Враца. Съдиът реши двамата да бъдат освободени от домашния арест срещу парична гаранция в размер на 2 000 лв. за всеки от братята, съобщиха от прокуратурата.

Дамянови не се явиха в днешното съдебно заседание, а техният защитник поиска от съда по-лека мярка от наложената от Окръжен съд - Враца.

Софийски апелативен съд прие, че към настоящия момент е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателната отговорност. В мотивите си съдът посочи, че събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Йорданов и братята Дамянови, но към настоящия момент не е доказана причинната връзка между ударите и настъпилата смърт на младежа. Дали е налице такава връзка предстои да бъде установено в хода на разследването. Понастоящем не е изготвено заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза, както и на техническата експертиза на записа на инцидента, направен от мобилен телефон. Това ще определи и квалификацията на деянието.

Факти.бг припомня, че на 15 януари съдът във Враца пусна под домашен арест двамата братя Иван и Десислав Дамянов, които са обвинени за убийството на Тодор Йорданов от Враца.

32-годишният Иван и 36-годишният Десислав са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца на 12 януари. Ако бъдат признати за виновни, братята могат да получат от 10 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Пряката причинна връзка между смъртта на Тодор и нанесените удари по тялото му вследствие на физическата саморазправа зависи от заключението на съдебномедицинската експертиза, която към момента няма заключение – не е готова. Резултатите от нея се очакват до 14 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА