Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 12:43, обновена 20 Февруари, 2016 18:22 4 180 1

Разкриха нелегална фабрика за цигари в Луковит

  • нелегална-
  • фабрика-
  • цигари-
  • луковит

Нелегална фабрика за цигари е разкрита в Луковит, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура и в нея са участвали служители на ГДБОП, ОДМВР – Ловеч и Агенция Митници на 19 февруари. 

Установена е складова база, производствени помещения, кутии с цигари, подготвени за пускане в търговската мрежа, машини за производство, филтри и др. Общото количество на наличния тютюн е 13 тона. Открито е и известно количество алкохол без бандерол. Образувано е досъдебно производство и към момента се извършват процесуално-следствени действия.

Установена е организирана престъпна група, чиито босове са в чужбина.

Продукцията била пласирана както за нашия пазар, така и за чужбина.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов заяви, че благодарение на бързата и качествено свършената работа, бюджетът на страната ни е претърпял минимални щети.

Прокуратурата и МВР проявяват нулева толерантност и търпимост към контрабандата във всичките й форми, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Той уточни, че за износа на продукцията са уведомени партньорските служби. По думите му  от наличния тютюн в тази база са щели да се произведат цигари за 3 милиона лева, като бюджетът щял да бъде ощетен от акциз на 2,5 милиона лева. 

При операцията има задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Цигарите са west.