Last news in Fakti

31 Март, 2016 11:44 1 392 2

Поне половината от задържаните при акцията на ДАИ ще са с обвинения

  • даи-
  • половината-
  • задържаните-
  • акция-
  • обвинения-
  • сотир цацаров

Броят на задържаните при операцията, свързана с корупция в агенцията "Автомобилна администрация", са 16, съобщи Сотир Цацаров

Поне половината от задържаните при акцията на ДАИ ще са с обвинения - 1

Броят на задържаните при операцията, свързана с корупция в агенцията "Автомобилна администрация", са 16, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Извършени са общо 54 претърсвания и изземвания на различни адреси, каза още той.

В ранния следобед ще стане ясно на колко от 16-те задържани ще бъдат повдигнати обвинения. Според Цацаров това ще са поне половината от тях.

В агенцията е концентриран огромен интерес, свързан с издаване на лицензионни, регистрационни и всякакви други документи на превозвачи, освен това полагане на изпити и оценка на резултатите от тези изпити не само за любители шофьор, но и за професионални шофьори, каза Цацаров. 

По думите му разследването може да се води на няколко линии. Съзнателното манипулиране на изпитите е една от тях. При разследването, например, във Видин у инспектори, които трябва да проведат изпит, са открити готови решени тестове, каза още Сотир Цацаров.

“Ние ще изправим пред съд хората, които са участвали в тази корупционна схема. Тя ще се възпроизведе отново, защото просто агенцията издава всичко онова, което е необходимо, за да имате два товарни автомобила, за да имате няколко таксиметрови автомобила и най-сетне автомобилите на агенцията са по пътищата, които проверяват професионалните шофьори и извършвания превоз. Казано по друг начин, държавата трябва да прецени, дали всичко това да продължава да бъде концентрирано в едно структурно звено на нейната администрация и дали тези режими трябва да продължават по този начин. Защото цялата корупционна схема, се възпроизвежда, на практика сменят се само хората през определени периоди”, обясни още той.

Акцията, в която участват служители на ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата, е продължила през цялата нощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григор

    0 0 Отговор
    Мамин мазню и бутафорен прокурор , слуга на мафията .
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Ти кога ще си с обвинение ?