Last news in Fakti

8 Април, 2016 13:38 1 501 0

Четирима са обвинени за съставяне на неистински шофьорски книжки

  • четирима-
  • обвинени-
  • съставяне-
  • неистински-
  • шофьорски книжки

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми Асен Я., на 45 г. от Кричим, Михаил А., на 33 г. от Пловдив, Иван Б., на 32 г., и Николай Й., на 44 г. от Пловдив, за съставяне на неистински официален документ – свидетелство за управление на моторни превозни средства и талони към тях и за държане на предмети и материали, предназначени за съставяне на неистински документи при условията на продължавано престъпление и за престъпление по чл. 308 ал. 7 от Наказателния кодекс. Обвиненията за Николай Й. са повдигнати като извършител, а за Асен Я., Михаил А. и Иван Б. като подбудители и помагачи.

На 6 и 7 април 2016 г. на територията на Пловдив и Кричим са били извършени претърсвания на общо шест адреса, обитавани от четиримата обвиняеми. При извършените обиски са иззети в оригинал три свидетелства за управление на моторно превозно средство на български граждани и три талона за тях, които са били преправени, като им е била премахната горната част с истинските данни на притежателя и върху нея залепено фолио с личните данни на лицето, за което са предназначени. По същия начин са били изработени и три лични документа на чужди граждани,  между които грък и испанец,  и предстои да се установи предназначението им.   

При претърсванията са иззети още компютри, фолио, принтер и др. Установено е, че една неистинска шофьорска книжка, ведно с талона, се е предлагала за около 1 500 лева, като четиримата са си разпределяли сумата. Дейността е била извършвана от началото на годината до момента.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия. Четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои днес да бъде внесено искане в Районен съд - Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА