Last news in Fakti

19 Май, 2016 16:05 1 660 0

Банкерът Красимир Калинкин излиза под домашен арест

  • красимир калинкин-
  • банкер-
  • домашен арест
Банкерът Красимир Калинкин излиза под домашен арест - 1

Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение взета по отношение на Красимир Калинкин от „Задържане под стража“ в „Домашен арест”, съобщиха от съда.

Калинков е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е като подбудител и помагач е извършил множество банкови преводи извън територията на страната, посредством използване на документи с невярно съдържание.

Апелативният съд намери, че доказателствата по делото, събрани на този етап, водят до обосновано предположение за съпричастност в извършването на престъплението. Съдът прецени обаче, че те не сочат съществуването на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, което обосновава извода за вземане на по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

От съда подчертават, че съгласно чл. 16 от Наказателно - процесуалния кодекс обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА