Last news in Fakti

7 Юни, 2016 15:52 2 215 3

Ценко Чоков и синът му остават в ареста

  • ценко чоков-
  • син-
  • остават-
  • ареста

Не е ясно обаче, кой е бил ръководител на престъпната група - кметът или синът му

Ценко Чоков и синът му остават в ареста - 1

Специализираният съд остави в ареста Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин Чоков. Съдът изцяло потвърди определението на първата инстанция.

Мотивът на съда е, че те могат да извършат ново престъпление. Според съда жалбите на защитниците на Чоков и останалите задържани са неоснователни. 

Втора съдебна инстанция каза, че има достатъчно доказателства за организирана престъпна група, но не е категорично кой точно е нейн ръководител - Ценко Чоков или синът му. Съдът смята, че лидерството всъщност е повече от страна на Мартин Чоков. Парите за нерегламентираните заеми отпускал баща му, но физически ги раздавал Мартин.

В мотивите си за ареста - съдът посочи, че според материалите по делото - групата е прилагала брутални методи и нечовешки изтезания към онези, които не са връщали навреме отпуснатите заеми и лихви, а те стигали до 20 и 50 процента. Магистратите не се съгласиха с аргументите на защитата, че свидетелите били предубедени и посочиха, че показанията се допълват и без противоречия разкриват как са действали обвиняемите.

По-рано Ценко Чоков поиска от съда да бъде пуснат като заяви: „Моля уважаемия съд да ме пусне да си обработвам земята. Нямам намерение да се укривам, нито да тероризирам някого”. По думите му му предстои важен период за реколтата, а земята му се обработва само от него и сина му и така няма кой да свърши работата.

„Нямам нищо общо с това, в което ме обвиняват. Всичко е клевета”, каза още той.

Днес стана ясно, че прокуратурата не оспорва пускането без мярка за неотклонение на общинския съветник от ДПС Касъм Касъмов, който също беше задържан.

Факти.бг припомня, че кметът на село Галиче беше арестуван заедно с още няколко души по обвинение за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побои и рекет. Разследвали ги от края на 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НО ТОЗИ БИХ МУ СЧУПИЛ ОЧИЛАТА С КЕФ
  • 2 УРУД

    0 0 Отговор
    Малееее няма такава мутренска глава като на този циганин,хората от Галиче как са го избирали,не знам.Дано го затворят за дълго....
  • 3 денби

    0 0 Отговор
    Така е . Сред народ от тъпи мишки такива отрепки стават тартори и просперират . Само идиоти могат да го търпят този да дерибейства , лошото е че същото се отнася и за ситуацията в България вече 25 години .