Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 15:39 25 629 12

Кои са най-крадените автомобили

  • берлин-
  • германия-
  • крадци-
  • автомобили-
  • порше
Кои са най-крадените автомобили - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крадците на автомобили в Германия са луди по скъпите автомобили. Те имат любими градове и любими модели. В Германия крадците на автомобили стават все по-активни. През 2010 година броят на незаконно отнетите автомобили се е увеличил със 7% в сравнение с 2009, коментира Дойче веле. И все пак - далеч не са достигнати цифрите от началото на 1990-те години, когато годишно са изчезвали по над 100 000 автомобила. За миналата година откраднатите са 19 503.

Предпочитанията на крадците

През 2010 особено в големите германски градове броят на кражбите е нараснал драстично в сравнение с предходната година. В Билефелд например са били откраднати 70% повече автомобили, отколкото през 2009. В Дортмунд пък - с 53%, а в Кьолн - с 33,9%. Най-застрашени обаче си остават собствениците на автомобили в Берлин. През 2010 на всеки 1000 регистрирани коли там са били откраднати 3,7.

В класацията на най-крадените марки първото място е заето от Porsche. 17 от всеки 10 000 откраднати автомобили през 2010 в Германия са били от марката Porsche. По петите й са Audi с 13 на 10 000 и различни модели на General Motors с 12 на 10 000. BMW застава на четвърта позиция - с 11 откраднати автомобила на 10 000. А Volkswagen - на пето - с 10 на 10 000.

Най-обичаните модели от крадците пък са Lexus RX400 Hybrid и BMW M3 Coupe. На трето място е Volkswagen Caravelle. Автомобилът с повишена проходимост Porsche Cayene, който години наред беше в топ-листата на крадени коли, се "смъкна" в класацията чак до 16 място.

Карайте мотори!

Докато кражбите на автомобили се покачват, собствениците на превозни средства на две колела могат да отдъхнат. При мотоциклетите и скутерите е отбелязан значителен спад - с една трета.

Финансовите щети, възникнали от кражбата на всички видове превозни средства от 2010, се оценяват на общо 348 млн. евро.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    1 0 Отговор
    Lexus е бранд, а не модел на Тойота.
  • 2 UDM

    1 1 Отговор
    NORMALNO E; VSE PAK IMA KRIZA
  • 3 Дошо

    1 0 Отговор
    Къде са пичовете от мобиле? Статията е пълна с грешки. Няма Фолксваген T7Z, Тойота и Лексус са две коренно различни неща, нищо че са под една шапка. А Дженерал моторс е концерн, който притежава десетина марки. Жалко, че и тук се появиха лаици. Не разваляйте хубавия автомобилен сайт.
  • 4 Спас

    1 1 Отговор
    "За изненада на всички най-обичаният от тях автомобил не е германска марка, а японска!" и "В класацията на най-крадените марки първото място е заето от Порше"... "Порше" японска марка ли е?? Да, и какво общо имат Лексус и Тойота??

    Коментиран от #12

  • 5 Za spas

    2 0 Отговор
    Lexus e du6terna marka na Toyota
  • 6 ludo

    1 0 Отговор
    хахахаха..Лексъс било бранд..е това е нещо ново.затова много купетата на Лексъс в САЩ са идентични, да не казвам еднакви с тези на Тойота в европа..сигурно и Акура е бранд а не е Хонда..и Сайън не е Тойота..точно прединяколко месеца четох в мобилето че Х5 е най-краден в много от европейските страни...да вземете да върнете стария мобиле..и как точно серазбра че лексус РХ400 х и М3 са на крадците любимите????абе сбъркана статия....
  • 7 Vlado

    3 0 Отговор
    вьрнете старата версия на мобилето,сегашната е ужас.........
  • 8 za neznam

    1 1 Отговор
    Tuka mi namirisva na balgasko :DDDDDDDDD aa i za mobileto i az iskam da se varne stariq vid :)
  • 9 vvvv

    1 1 Отговор
    познайте каде идват голяма част от крадените автомобили ! БГ?!!!
  • 10 :ЛюлинНЕТ

    2 0 Отговор
    Ей, някой се светна и оправи статията. Вече се чете :)
  • 11 batko dani

    1 0 Отговор
    lexus e luksozno podrazdelenie na toyota:p a ina4e i az bih oitkrdnal m3 cupe moje i csl da e:d
  • 12 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Спас":

    @4 bate zashto pak seesh bezmislici?