4 843 12

Съд пожали бежанец, изнасилил 10-годишен в басейн

Шокиращо съдебно решение в Австрия

Росен Стойчев

Присъдата срещу мъж, обвинен, че е изнасилил 10-годишно момче в басейн в Австрия, беше отменена, след като Върховният съд реши, че момчето може да се е съгласило на сексуален контакт, съобщи „Индипендънт“.

Обвиняемият е 20-годишен иракски бежанец, чието име не се споменава. През декември той е нападнал момче в тоалетната на басейн във Виена. Момчето се оплакало в полицията и нападателят е бил задържан.

Пред полицията той заявил, „че изпитал сексуална спешност“, след като нямал сексуален контакт от 4 месеца. През юни той бе осъден на 6 години за изнасилване и заплащането на компенсация на пострадалото семейство от 4 700 евро.

Сега обаче Върховният съд разпореди преразглеждане на присъдата. Според съдиите, по-долната инстанция трябва да докаже, дали изнасилването е станало против волята на момчето.

Преразглеждането трябва да започне в рамките на една година. До тогава обвиняемият ще остане под стража.

Австрия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Zax (гост)
  Отговор
  1 09:00  28.10.16
  Скоро май комините пак ще почнат да пушат
 • Хараламби (гост)
  Отговор
  2 09:14  28.10.16
  Нещо не е в ред с тази информация.
  Във всяка държава се смята, че ако си малолетен не си достатъчно зрял за да вземеш най-правилното и добро решение самостоятелно. Затова родителите или някой друг са отговорни за техните действия.
  Просто правило в правото е, че ако има сексуален контакт с малолетен то това АВТОМАТИЧНО се смята за изнасилване, без значение дали малолетния се е съгласил или не. Тази статия просто не е вярна.
 • бббббб (гост)
  Отговор
  3 09:24  28.10.16
  Пред полицията той заявил, „че изпитал сексуална спешност“и за това всичко му е позволено.Както е тръгнало скоро на мангалите всичко ще им бъде позволено.Дори и законите ще променят ,за да им бъде удобно и комфортно в Европа.
 • maradona (гост)
  Отговор
  4 09:56  28.10.16
  Тоест, се създава прецедент според който всяко изнасилване оттук нататък може да се оправдае с "неотложна...." ? Безумие! Хараламби е прав - жертвата е малолетна и това би трябвало да прекрати всякакви разисквания - няма варианти, освен "виновен"!
 • YAMAHA (гост)
  Отговор
  5 10:09  28.10.16
  На каде отива този свят да го е.а за сапун тази зган бе ХОРААА!
 • шшш (гост)
  Отговор
  6 10:13  28.10.16
  за свинете няма закони...
 • уайт пауър (гост)
  Отговор
  7 10:31  28.10.16
  Смъртно наказание за този боклук, нищо друго не може да оправдае действията му.
 • кроко (гост)
  Отговор
  8 12:30  28.10.16
  Абе хора, тоя див мюсюлманин, че си заслужава агонизища смърт, заслужава я. Обаче повече от него заслужават съдиите, които взимат такива решения. Как може на нормален човек да му мине през акъла, че 10 годишно момче ще се съгласи на сексуален акт с който и да е? Нали секса с малолетни е забранен в „белите” държави! Очевидно е че не само заради бежанците, а и заради такива като този съдия и политиците, които ги канят, работата няма да се размине без война в Европа!
 • гост (гост)
  Отговор
  9 13:14  28.10.16
  Щом е малолетна няма съгласие или не. Та една 12г. ако дойде и каже, че иска секс, това редно ли е? Като прави секс с пълнолетен, било то и по нейно съгласие, това е противозаконно и няма различни тълкувания. Явно на съдята му се иска да го опъват и него в тоалетната, той явно иска да даде съгласието си.
  Как може да измъчват това малко дете по този долен, гнусен и безкомпромисен начин?
 • внвнв (гост)
  Отговор
  10 00:53  29.10.16
  Трябва бащата на детето да хване тоя гад и да му т.кова м....та!
  Просто явно хората отдавна трябва да вземат закона в свои ръце.
  Ако го очистя и закопая някъде в планината - ще го намерят ли тоя вражалец - опа бежанец !!!
 • иии (гост)
  Отговор
  11 16:42  29.10.16
  все едно ,някое 2-3 г. дете се съгласило да пуши марихуана и наркопласьора просто му го е дал да дръпне 1-2пъти..То бива изроди сред съдите ,но австрийските къртят здраво...
 • халил (гост)
  Отговор
  12 17:30  29.10.16
  разчекнете изверга бе тъпанари

Напиши коментар:


Публикувай