1 922 0

Шофьор помете мотопед, патрулка и полицейски джип

Анжелина Димитрова

Шофьор помете мотопед, патрулка и полицейски джип, съобщиха от МВР. Срещу 38 – годишният Веско Ц. от село Червена, предизвикал три пътни инцидента и избягал от произшествията, е образувано незабавно производство

По първоначална информация, шофирайки „Opel Vectra“ Веско Ц., навлиза в кръстовище с кръгово движение, отнема предимството и ударя мотопед "Peugeot", управляван от 36-годишен плевенчанин.

След пътния инцидент мъжът не спрял и на кръстовището между улиците "Асен Халачев" и "Гренадирска" ударил "Opel Astra"- собственост на ОДМВР - Плевен, управляван от полицейски инспектор.

Нарушителят отново не спрял и продължил в посока към с. Гривица. Последвали го служители на сектор "Криминална полиция" при Второ РУ - Плевен. При организираните заградителни действия в селото,  на около 500 м след отбивката за мотел при десен завой, водачът изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение, ударил правилно движещия се "Ваз 21214", собственост на ОД МВР – Плевен и продължил в неизвестна посока.

В 20.30 часа, на километър след разклона за град Славяново, в канавката бил намерен изоставен лекият му автомобил. Извършен е оглед от полицейски служители. В хода на продължилите полицейски действия 38-годишният мъж бил установен и задържан.

Малко по-късно днес Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу Веско Ц. по образувано срещу него незабавно производство за извършени две престъпления. С действията си обвиняемият е попречил на органите на 02 РУП – Плевен да изпълнят задълженията, които имат по ЗМВР и противозаконно повредил чужди движими вещи – два служебни полицейски автомобила, като им причинил щети на обща стойност 230 лв.

Обвинението срещу Веско Ц. от с. Червена, обл. Велико Търново е за това, че след като причинил леко пътно транспортно произшествие с мотопед, управляван от Иван Х. от гр. Плевен, избягал от мястото на инцидента и бил последван от патрулен автомобил на 02 РУП, който по това време минавал наблизо. В преследването се включили още два полицейски автомобила, които последователно били ударени от автомобила на обвиняемия.

След като успял да се измъкне от преследването Веско Ц. изоставил управлявания от него лек автомобил в околностите на Плевен. След установяване на самоличността му той бил задържан и срещу него било образувано незабавно производство.

С постановление на Районна прокуратура – Плевен Веско Ц. е задържан за срок до 72 часа с оглед явяването му в съдебна зала за разглеждане на внесения от прокуратурата обвинителен акт.

Предстои делото да бъде разгледано в Районен съд – гр. Плевен.

Плевен / България


Напиши коментар:


Публикувай