999 1

Хванаха ало измамник, взел 50 бона от баби

Анжелина Димитрова

Криминалисти на ОДМВР-Габрово установиха и задържа 58-годишен ало измамник, съобщиха от МВР.

В хода на проведено разследване по разкриване на престъпленията, криминалистите установили, че през периода от средата на октомври до средата на ноември т.г. мъжът е участвал в извършването на 5 измами на територията на град Габрово.

Потърпевши са възрастни жени, а общият размер на нанесените щети възлиза на около 50 000 лв. И в петте случая  е използвана схемата „оказване на съдействие при полицейска акция за залавянето на измамници“.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава, както и установяването на негови съучастници в престъпната схема.

С оглед предотвратяване на този вид престъпления, ръководството на РУ-Габрово е потърсило съдействието и на управителите на етажна собственост в града. С писма, полицейските служители ги приканват в дневния ред на провежданите общи събрания да се включва и темата, свързана с превенция на телефонните измами.

Предоставена им е информация, в която са описани най-разпространените сценарии за извършване на измами, както и съвети за реакция при получаването на съмнително обаждане. Подчертава се, че искането на пари по телефон е категоричен знак за измама, при който е задължително да се потърси съдействието на близки или на полицията чрез позвъняване на тел. 112.

Във връзка с появилия се през последно време сценарий за съдействие при провеждане на специализирани полицейски операции, категорично се подчертава, че служителите на МВР никога и по никакъв начин не изискват парични средства от граждани.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1234
    Отговор
    1 18:59  16.11.16
    Като сте го хванали сега колкото пари е откраднал като ги върне толкова пръчки на голо да му ударят пък после пак да краде.

Напиши коментар:


Публикувай